Ιωάννινα: Με μεγάλη επιτυχία η 1η Leading to Success![φωτο]

Την εκδήλωση  διοργάνωσε η εταιρία DEON TEAM, με θέμα «Ασφάλιση & Σύγχρονος Χρηματοοικονομικός Σχεδιασμός στην Υπηρεσία της Ανάπτυξης».

Ασπίδα για την προστασία και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων αποτελούν οι υπηρεσίες που παρέχουν οι εξειδικευμένοι μεσίτες ασφαλίσεων, οι οποίοι αναλαμβάνουν να «χαρτογραφήσουν» τη δραστηριότητα της κάθε μια επιχείρησης, να εντοπίσουν τους «κινδύνους» που απειλούν την ανάπτυξη της και να σχεδιάσουν το πλαίσιο ασφάλισης που θα διασφαλίσει την ευρωστία της, χρησιμοποιώντας και διαμορφώνοντας τις δυνατότητες που παρέχει η Ελληνική & Διεθνής ασφαλιστική αγορά.

Την επισήμανση αυτή έκαναν οι συμμετέχοντες στην 1ηLeadingtoSuccess εκδήλωση, με θέμα «Ασφάλιση & Σύγχρονος Χρηματοοικονομικός Σχεδιασμός στην Υπηρεσία της Ανάπτυξης».  Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο DuLac, στα Ιωάννινα, την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, με τη συμμετοχή επιχειρηματιών από την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου.

Η εκδήλωση αναπτύχθηκε σε τρία πάνελ με τη συμμετοχή εκπροσώπων της ασφαλιστικής αγοράς και κορυφαίων επιχειρήσεων. Η θεματολογία των τριών πάνελ και οι συμμετέχουσες και συμμετέχοντες στη συζήτηση είχαν ως εξής:

1o Πάνελ:  Κίνδυνοι στους οποίους είναι εκτεθειμένη η σύγχρονη επιχείρηση
ΜαργαρίταΓκολφινοπούλου Director Commercial Lines, Risk Champion Commercial Lines - AIG ΕΛΛΑΣΑ.Ε.
Νικόλαος Κόκκινος Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος-ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΜΕΣΙΤΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Α.Ε.
Ιωάννης Κονταξής Πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Ακτινιδίων Ηπείρου
ΘεόδωροςΜακρυνιώτης Business Director Consumers-ATHENS INTERNATIONAL AIRPORT
ΚωνσταντίνοςΠαπαγεωργίου Δ/νωνΣύμβουλος-PAPAGEORGIOU TRANSPORT LOGΙSTICS–PTL ΕΠΕ

2o Πάνελ:  Η διαχείριση του πιστωτικού κινδύνου προϋπόθεση για την ευρωστία & την ανάπτυξη των επιχειρήσεων
ΕλένηΒαριαντζά Δ/τριαΑccountManagement ΤeamκαιΕξυπηρέτησης Πελατών -ATRADIUSCRÉDITOYCAUCIÓNS.A. DESEGUROSYREASEGUROS, HELLENICBRANCH
Μάνος Κάλλης Δ/νων Σύμβουλος-DAS HELLAS A.E.
ΑναστάσηςΛώζος Αντιπρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος – ΛΟΖΩΣ Α.Ε.
Μαρία Τσιλιμπάρη Διαχ/στρια-NOBILIS ΜΕΣΙΤΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΕΠΕ

3o Πάνελ:  Επιχειρηματικότητα – Μοναδικός στόχος η Ανάπτυξη
ΓεώργιοςΑλεβίζος Finance Manager (Treasury, IR & Risk Management) ΟμίλουΕπιχειρήσεωνΦΟΥΡΛΗΣ
Βλάσσης Γεωργάτος Δ/νων Σύμβουλος Ομίλου Επιχειρήσεων ΓΡΗΓΟΡΗΣ
Μαρία Τσιλιμπάρη Διαχ/στρια-NOBILIS ΜΕΣΙΤΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΕΠΕ
Οι ελληνικές επιχειρήσεις καλούνται να προσαρμοσθούν σε ένα διαφοροποιημένο νομικό περιβάλλον, επεσήμανε η κυρίαΜαργαρίτα Γκολφινοπούλου. Πέραν των παραδοσιακών κινδύνων, τόνισε, οι επιχειρήσεις καλούνται να θωρακισθούν για μια σειρά νέων κινδύνων, όπως για παράδειγμα περιβαλλοντικούς, διαρροής δεδομένων και άλλοι, οι οποίοι απειλούν την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.

Οι μεσίτες ασφαλίσεων, δήλωσε ο κύριος Νικόλαος Κόκκινος, αποτελούν τους εξειδικευμένους συνεργάτες κάθε επιχείρησης. Ενημερώνουν, συμβουλεύουν, προτείνουν λύσεις, δημιουργούν tailormade προϊόντα και θωρακίζουν, σε συνεργασία με τις εξειδικευμένες ασφαλιστικές εταιρίες, τις επιχειρήσεις. Αποτελούν το σημαντικότερο εργαλείο για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

Οι συνεταιρισμοί αποτελούν ξεχωριστή κατηγορία επιχειρηματικής δραστηριότητας επεσήμανε ο κύριος Ιωάννης Κονταξής, καθώς αποτελούνται από μεμονωμένες ομάδες παραγωγών, εκτίθεται ωστόσο η δραστηριότητά τους στους ίδιους κινδύνους, όπως κάθε άλλη επιχείρηση. Οι κίνδυνοι είναι υπαρκτοί, αλλά οι γνώσεις μας για τα ασφαλιστικά προϊόντα ελλιπείς, το κόστος ασφάλισης είναι μηδαμινό, ενώ οι συνέπειες από την έλευση του κινδύνου τεράστιες, τόνισε ο κύριος Κονταξής.

Η εμπειρία μας από τον μεγάλο αριθμό διεθνών κρίσεων, δήλωσε ο κύριος Θεόδωρος Μακρυνιώτης, έχει αποδείξει πόσο εύκολα μια επιχείρηση μπορεί να εμπλακεί σε δυσάρεστες καταστάσεις με αποτέλεσμα να εξανεμισθούν τα οικονομικά αποθέματά της. Είναι επίσης προφανές, τόνισε, ότι μόνον δύο τρόποι υπάρχουν για να αναγνωρίσει μία επιχείρηση ένα κίνδυνο:  αφού πάθει τη ζημιά ή πριν την πάθει. Ευθύνη των επιχειρήσεων, πρόσθεσε, οι οποίες επιλέγουν την πρόληψη από την καταστολή, είναι να ασχολούνται με την παραγωγή και τις πωλήσεις και να αναθέτουν τη φροντίδα για την αντιμετώπιση των κινδύνων στους ειδικούς. Ο κανόνας αυτός ισχύει ακόμα περισσότερο για τις επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στο διεθνές περιβάλλον.

Τα σημαντικότερα εργαλεία για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων, επεσήμανε ο κύριος Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, είναι η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, η αξιοπιστία, η καλή φήμη και τα απαραίτητα χρηματοοικονομικά και ασφαλιστικά εργαλεία. Η δική μας εμπειρία, από την PTL ΕΠΕ, μας έχει αποδείξει ότι τα ασφαλιστικά συμβόλαια, για παράδειγμα, αποτελούν παράλληλα και διαβατήριο για συνεργασίες. Για τις μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες πρόσθεσε, τα ισχυρά ασφαλιστικά συμβόλαια, αποτελούν προϋπόθεση στην αξιολόγηση για την έναρξη της συνεργασίας.

Στις δυνατότητες των επιχειρήσεων στην πρόσβαση στο δίκαιο, αναφέρθηκε ο κύριος Μάνος Κάλλης. Σήμερα που η οικονομική κρίση έχει επιφέρει σοβαρές συνέπειες στην οικονομική μας κατάσταση, η ανάγκη για αποτελεσματική πρόσβαση στο δίκαιο έχει καταστεί παραπάνω από επιτακτική, δήλωσε. Ο σύγχρονος επιχειρηματίας προσπαθεί να ασκήσει με συνέπεια και υπευθυνότητα την επαγγελματική του δραστηριότητα, τα απρόοπτα όμως είναι πολλά και φρενάρουν την αναπτυξιακή πορεία της επιχείρησης, διότι η αντιμετώπισή τους απαιτεί χρόνο, χρήματα και διαδικασίες που δεν γνωρίζουμε.  Οι σημερινοί επιχειρηματίες μπορούν να καλυφθούν με τα συμβόλαια νομικής προστασίας, τα οποία παρέχουνκαλύψεις όπως διεκδίκηση ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων (τιμολόγια, επιταγές, συναλλαγματικές), υπεράσπιση σε ποινικά δικαστήρια, εργατικές και μισθωτικές διαφορές κ.α.

Η κυρία Ελένη Βαριαντζά αναφέρθηκε στην ασφάλιση πιστώσεων όχι μόνον ως εργαλείο διασφάλισης στην περίπτωση έλευσης ενός κινδύνου, αλλά και ως εργαλείο ανάπτυξης και εξασφάλισης μεγαλύτερων πιστωτικών ορίων από τις τράπεζες. Η Atradius, ανέφερε η κυρία Βαριαντζά, διαθέτει οικονομικούς αναλυτές σε κάθε χώρα, παρακολουθεί τις αγορές, προφυλάσσει τους πελάτες της από αγορές ή και επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν φερεγγυότητα και συμβάλει στην ασφαλή ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

Η πλειοψηφία των επιχειρήσεων, επεσήμανε η κυρία Μαρία Τσιλιμπάρη, διαθέτει ασφαλιστικά προγράμματα αγνοώντας ωστόσο το εύρος των κίνδυνων που καλύπτουν με αποτέλεσμα να παραμένει σοβαρά εκτεθειμένη σε κινδύνους.Πλήρη και ολοκληρωμένη κάλυψη οι επιχειρήσεις μπορούν να διασφαλίσουν αποκλειστικά με tailormade προγράμματα τα οποία μόνον εξειδικευμένοι μεσίτες μπορούν να δημιουργήσουν, αποκωδικοποιώντας τις πραγματικές ανάγκες της επιχείρησης. Ο συνδυασμός διαφορετικών τύπων ασφάλισης με συμπληρωματικά και όχι επικαλυπτόμενα προϊόντα, όπως οι ασφαλίσεις πιστώσεων & η νομική προστασία, μπορούν να προσφέρουν μια συνολική διασφάλιση των επιχειρήσεων τόσο για τις εξαγωγές, όσο και για τις εγχώριες επί πιστώσει πωλήσεις.

Η επιλογή του κατάλληλου συνεργάτη για την ανάπτυξη και διασφάλιση της επιχείρησης από την πιθανή έλευση κινδύνων οι οποίοι θα μπορούσαν να βάλουν έως και «λουκέτο» στην επιχείρηση, θα έπρεπε να αποτελεί το πρώτο βήμα στη δημιουργία κάθε businessplan, ανέφερε ο κύριος ΑναστάσηςΛώζος. Με δεδομένο ότι το επιχειρηματικό περιβάλλον στην χωρά μας και όχι μόνον, μεταβάλλεται, η ανάγκη για επικαιροποιημένα δεδομένα για τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις η συνεχήςεκτίμηση για την φερεγγυότητα των υφιστάμενων πελατών αλλά και των νέων, είναι επιβεβλημένη και πρέπει να ανατίθεται σε ειδικούς.

Στην σπουδαιότητα της ορθής διαχείρισης των κινδύνων αναφέρθηκε και ο κύριος Γεώργιος Αλεβίζος. Η αναγνώριση, ποσοτικοποίηση των κίνδυνων και η επιλογή του κατάλληλου ασφαλιστικού προϊόντος, το οποίο σου επιτρέπει να διαχειρισθείς αποτελεσματικά μια ενδεχόμενη ζημιά, αφορά τις επιχειρήσεις κάθε μεγέθους και αποτελεί μέρος της τιμολόγησης των υπηρεσιών ή/και των προϊόντων που παράγει. Αυτό που θα πρέπει να γίνει αντιληπτό είναι ότι ο ασφαλιστικός μηχανισμός, διασφαλίζει την υγιή ανάπτυξη κάθε μικρής ή μεγάλης επιχείρησης και είναι σημαντικότον σχεδιασμό να τον εμπιστευόμαστε σε εξειδικευμένους επαγγελματίες, όπως οι μεσίτες ασφαλίσεων.

Την δική του εμπειρία από την εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία της εταιρίας ΓΡΗΓΟΡΗΣ, με τα 320 καταστήματα και τους 300.000 καταναλωτές την ημέρα, παρουσίασε ο κύριος Βλάσσης Γεωργάτος. Καθημερινά είμαστε εκτεθειμένοι σε πολυάριθμους κινδύνους και γνωρίζουμε πως εάν επέλθει η ζημιά οι επιπτώσεις μπορεί να είναι τεράστιες, επεσήμανε.  Για το λόγο αυτό φροντίζουμε την διασφάλιση μας μέσω ειδικά σχεδιασμένων ασφαλιστικών προϊόντων για κάθε πιθανό ενδεχόμενο κίνδυνο.
Διοργάνωση:DEONTEAM
Χρυσός Χορηγός:  AIG ΕΛΛΑΣΑ.Ε.
Αργυροί Χορηγοί:  NOBILIS ΜΕΣΙΤΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΕΠΕ, ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΜΕΣΙΤΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΑΕ.
ΧάλκινοιΧορηγοί:  ATRADIUS CRÉDITO Y CAUCIÓN S.A. DE SEGUROS Y REASEGUROS - HELLENIC BRANCH, DAS HELLAS A.E.
Με τη συνεργασία:  ΛΩΖΟΣ Α.Ε., Όμιλος Επιχειρήσεων ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΙΚΡΟΓΕΥΜΑΤΑ, Όμιλος Επιχειρήσεων ΦΟΥΡΛΗΣ, PAΡAGEORGIOUTRANSPORTLOGISTICS – PTL ΕΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]