Ιωάννινα: Συνδικάτα και Σύλλογοι καταγγέλλουν τις σημερινές συλλήψεις εργαζομένων των super market “ΠΡΩΗΝ ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ”

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

Το συνδικάτο καταγγέλει την εργοδοσία της επιχείρηση MARKET IN που μια μέρα μετά το γλέντι αλληλεγγύης που πραγματοποίησαν το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων και τα ταξικά συνδικάτα του νομού, προχώρησε σε μηνύσεις ενάντια στους εργαζόμενους των super market “ΠΡΩΗΝ ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ” αλλά και σε άλλα μέλη του σωματείου εμποροϋπαλλήλων και λοιπών ιδιωτικών υπαλλήλων. Συνέπεια των μηνύσεων ήταν σήμερα το πρωί η αστυνομία να προχωρήσει σε συλλήψεις 2 εργαζομένων με αυτόφωρη διαδικασία και να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.
Στηρίζουμε τους συναδέλφους μας και στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό τους. Καλούμε όλους να συμμετέχουν αύριο το μεσημέρι στις 12 στην διαμαρτυρία έξω από τα δικαστήρια.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (ΟΓΕ)

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγέλουμε την εργοδοσία των MARKET IN που κατέθεσε μηνύσεις ενάντια σε εργαζόμενους της επιχείρησης “πρώην ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ” και άλλων μελών του σωματείου εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων νομού Ιωαννίνων.
Κατ' εντολή της εργοδοσίας των MARKET IN σήμερα το πρωί η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις δυο εργαζομένων, μια εκ των οποίων είναι μάνα τριών μικρών παιδιών.
Καλούμε όλες τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη και τη στήριξη μας τους εργαζόμενους που ζητούν το αυτονόητο, το δικαίωμα  τους στη δουλειά. Παίρνουμε όλες μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 27/11 στις 12 το μεσημέρι έξω από το δικαστικό μέγαρο Ιωαννίνων.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ – ΤΡΟΦΙΜΩΝ – ΠΟΤΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγέλουμε τις συλλήψεις δυο εργαζομένων από τα πρώην super market ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ που έγιναν σήμερα το πρωί.
Οι συλλήψεις έγιναν μετά από μηνύσεις από την επιχείρηση MARKET IN ενάντια στους εργαζόμενους πρώην ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ και άλλα μέλη του σωματείου εμπορούπαλλήλων-ιδιωτικών υπαλλήλων ν. Ιωαννίνων.
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Η προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων θα πέσει στο κενό. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, όλο το γιαννιώτικο λαό να πάρει μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο στις 12 το μεσημέρι έξω από το δικαστικό μέγαρο.
ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
H ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ!

Να σταματήσει τώρα η δίωξη και η τρομοκρατία και να δικαιωθεί ο πολύμηνος αγώνας των εργαζόμενων στον "Καρυπίδη"» .
Καταγγέλλουμε την προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων που δίκαια παλεύουν για την καταβολή των δεδουλευμένων τους και το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.
 Το μήνυμα της κυβέρνησης, της μεγαλοεργοδοσίας χρησιμοποιώντας την αστυνομία, τα ματ, κάνοντας συλλήψεις συνδικαλιστών και  εργαζομένων μέσα από τα σπίτια τους είναι καθαρό: θέλουν να σκορπίσουν το φόβο στους χώρους δουλειάς! Να μη κουνιέται φύλλο!
Να μη τους περάσει!
Στηρίζουμε κάθε κινητοποίηση και πρωτοβουλία των εργαζομένων!
Όλοι αύριο Δευτέρα έξω από τα Δικαστήρια στις 12 το μεσημέρι!
Όλοι την Τετάρτη στηρίζουμε την απεργία στο market in !

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]