Μπορεί να γοητεύσει την κοινωνία η Κεντροαριστερά;

Η μεγάλη μέρα για την κεντροαριστερά, για τη προοδευτική παράταξη της χώρας είναι η προσεχής Κυριακή.

Γράφει ο Ανδρέας Κωνσταντάτος

Τότε θα κριθεί αν το εγχείρημα της νέας αρχής, του νέου οράματος, της αλλαγής προσώπων και πολιτικών, της αισιοδοξίας και της ελπίδας για ενιαία έκφραση του χώρου του κέντρου θα έχει επιτυχία ή όχι.

Την Κυριακή δεκάδες χιλιάδες πολίτες καλούνται να ψηφίσουν. Αν θα είναι μερικές εκατοντάδες χιλιάδες , τότε η ελπίδα για κάτι το καινούργιο θα κάνει μια καλή αρχή.

Όμως κατά τη διάρκεια αυτού του εσωκομματικού προεκλογικού αγώνα, λίγα πράγματα ακούσαμε για κάτι το διαφορετικό, για ένα νέο όραμα, για την πορεία της χώρας προς την ευημερία που είναι και το ζητούμενο.



Κάποιοι υποψήφιοι έκαναν προεκλογικό αγώνα κοιτώντας τις φωτογραφίες του παρελθόντος, κάποιοι προσπάθησαν να μείνουν στις παρακαταθήκες των κομμάτων τους, κάποιοι επεχείρησαν να δουν το μέλλον χωρίς ευκρίνεια .

Όλοι όμως με την ευπρέπεια και το μέτρο που χαρακτηρίζει το κέντρο, κινήθηκαν και πρωτοστάτησαν σ’ ένα νέου τύπου εσωκομματικό προεκλογικό αγώνα.

Και έχει σημασία ότι ξανά η προοδευτική παράταξη έδωσε δείγματα εσωκομματικής δημοκρατίας. Το ΠΑΣΟΚ ήταν εκείνο που θεσμοθέτησε πρώτη φορά την εκλογή του αρχηγού του από τους πολίτες και ακολούθησε η ΝΔ και η κεντροαριστερά, τώρα, είναι εκείνη που τόλμησε και προχώρησε για πρώτη φορά σε τηλεοπτικές συζητήσεις μεταξύ των υποψηφίων.

Την ίδια τόλμη που έδειξε σε θέματα εσωκομματικής δημοκρατίας καλείται να επιδείξει στη δημιουργία του νέου πολιτικού φορέα για να επιφέρει τη μεγάλη ανατροπή στο πολιτικό σύστημα που αργοπεθαίνει και να αποδείξει ότι η ελπίδα για μια καλύτερη ζωή δεν έχει μεταναστεύσει στο εξωτερικό μαζί με τις εκατοντάδες χιλιάδες νέων μας.

Ο νέος αρχηγός και το νέο κόμμα οφείλουν να γοητεύσουν ξανά τους πολίτες , όχι με ψέματα και αυταπάτες, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με αλήθειες και σχέδιο για μια νέα Ελλάδα.

Το μεγάλο στοίχημα είναι το νέο κόμμα να αποκοπεί από το χρεοκοπημένο παρελθόν, από τις πρακτικές και όλους όσοι μας οδήγησαν εδ . Αν δείξει ότι αλλάζει πραγματικά, τότε έχει ελπίδα να γοητεύσει και να κερδίσει ξανά τον κόσμο στην κοινωνία και στις κάλπες .
 thecaller.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]