Ιωάννινα:Ματ ...και 12 συλλήψεις εργαζομένων [φωτο-video]

Απο νωρίς το πρωί εργαζόμενοι της πρώην "Καρυπίδης" βρίσκονται έξω απο το super market Market In ,περιφρουρώντας τη σημερινή απεργία στο κατάτημα, που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων ,έχοντας στο πλευρό τους το ΠΑΜΕ ,Συλλόγους και Σωματεία  .
Σε  12  συλλήψεις   εργαζομένων αλλά και του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων ,Νίκου Εξαρχου προχώρησαν πριν απο λίγη ώρα δυνάμεις των ΜΑΤ και της αστυνομίας που επιστρατεύτηκαν  απο την εργοδοσία του Market IN ,για τη σημερινή  απεργιακή κινητοποίηση .
Ενας άνδρας κατά τη διάρκεια των συμπλοκών με τους αστυνομικούς λιποθύμησε και διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.
Οι εργαζόμενοι παραμένουν συγκεντρωμένοι έξω απο το κατάστημα, ενώ ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης ζήτησε απο τον υπουργό εσωτερικών Νίκο Τόσκα την απελευθέρωση των συλληφθέντων .

 Με  τον αγώνα τους να μετρά πολλούς μήνες οι εργαζόμενοι οικογενειάρχες στο σύνολό τους  απαιτούν να  σταματήσουν οι διώξεις εναντίον τους ,ενώ ερώτηση  για το θέμα προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κατέθεσε το ΚΚΕ  ,ζητώντας να σταματήσει η τρομοκρατία και οι διώξεις των εργαζόμενων στα σούπερ μάρκετ «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ», στα Ιωάννινα και αλλού, που μεταβιβάστηκαν στην αλυσίδα MARKET IN, να διασφαλιστεί το δικαίωμά τους στη δουλειά και να καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους.

upd 12.40

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]