Η Ηπειρωτική Συσπείρωση δυναμώνει την επικοινωνία της με τους φορείς της Ηπειρωτικής Αποδημίας

Η
Ηπειρωτική Συσπείρωση δυναμώνει την επικοινωνία της
με τους φορείς της Ηπειρωτικής Αποδημίας

Η Ηπειρωτική Συσπείρωση (ΗΣ),συνεχίζει με συνέπεια την επικοινωνία της με οργανώσεις της Ηπειρωτικής Αποδημίας, οι οποίες δραστηριοποιούνται για την ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Ηπειρώτες, τόσο στον τόπο κατοικίας,όσο και στον τόπο καταγωγής τους.Έτσι πραγματοποιεί συναντήσεις με Διοικητικά Συμβούλια Αδελφοτήτων, Συλλόγων και Ομοσπονδιών για ενημέρωση και συζήτηση και παρευρίσκεται σε Γενικές Συνελεύσεις των οργανώσεων.

Την1/11/17, μετά από πρόσκληση του προέδρου του ΔΣ της ΟμοσπονδίαςΤζουμερκιωτών Χρήστου Λαναρά,ο επικεφαλής της ΗΣΣωτήρης Κολιούσης, έλαβε μέρος στη συνεδρίαση του ΔΣκαι στις 8/11, μετά από πρόσκληση του ΔΣ τη Ομοσπονδίας, παραβρέθηκε στο Γενικό Συμβούλιο, στο οποίο ήταν παρόντεςαντιπρόσωποι από 10 Αδελφότητες.Ιδιαίτερη ενημέρωση έγινε από τον κ. Κολιούση, και ακολούθησε συζήτηση, για τη διαχείριση των αποβλήτων στην Ήπειρο, για την αναστύλωση του γεφυριού της Πλάκας, για τους δασικούς χάρτες, για τα διοικητικά και φορολογικά των Συλλόγων και Αδελφοτήτων, για τα διόδια, καθώς και για τον ρόλο των φορέων της Αποδημίας σε αυτά τα θέματα.Τόνισε, επίσης, τη σχέση που πρέπει να έχουν οι οργανωμένοι φορείς με την ΠΣΕ, υπογραμμίζοντας πως δεν υπάρχει Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία χωρίς αυτούς.

Στις 8/11/2017, μετά από πρόσκληση του προέδρου του ΔΣ της Αδελφότητας ΜελισσουργιωτώνΆρτας Γιώργου Μαστρογιάννη, ο Σωτήρης Κολιούσηςέλαβε μέρος στην τακτική συνεδρίαση του ΔΣ,στην οποίαέκανε αναλυτική αναφοράστην κατάσταση που επικρατεί στο ΔΣ της ΠΣΕ, η πλειοψηφία του οποίου δρα και κινείται αντιδημοκρατικά και προσωποκεντρικά, χωρίς συλλογικές αποφάσεις, οδηγώντας την κορυφαία οργάνωση σε παρακμή.Προϋπόθεση για διέξοδο από την κρίση είναι η ενδυνάμωση του ρόλου των Αδελφοτήτων και Συλλόγωνπάνω στα πραγματικά προβλήματα που απασχολούν τους απόδημους και τον γενέθλιο τόπο, όπως αυτά που αναλύθηκαν και στην Ομοσπονδία Τζουμερκιωτών. Το ΔΣ της Αδελφότητας αποφάσισε να συγκαλέσει συγκέντρωση ενημέρωσης και δράσης των μελώντης, στην οποία θα κληθούν και οι όμορες Αδελφότητες και στην οποία θα γίνει εισήγηση από εκπρόσωπο της Συσπείρωσης. Η Αδελφότητα, η οποία εκδίδει και περιοδικό, θα πάρει την πρωτοβουλία να συγκαλέσει συνάντηση των Ηπειρωτικών Αδελφοτήτων και Συλλόγων που εκδίδουν έντυπο, με σκοπό να γίνει διάλογος για θέματα που αφορούν αυτή την κατηγορία των φορέων και να αναζητηθούν τρόποι κοινής δράσης γι’ αυτά.

    Η Ηπειρωτική Συσπείρωση ήταν παρούσα και στη ΓΣ της Αδελφότητας Γκριμποβιτών-Σελτσανιτών Ιωαννίνων, στην οποία, λόγω περιορισμένου χρόνου, η ενημέρωση ήταν πολύ συνοπτική.Συμφωνήθηκε να συνεδριάσει το ΔΣ της Αδελφότητας και να κληθεί εκ νέου η ΗΣ για πλήρη και ολοκληρωμένη συζήτηση.

Τέλος, πραγματοποιήθηκεσυνάντηση με το Δ.Σ. της Αδελφότητας των Εν Αττική Καλαρρυτινών Ιωαννίνων, με το οποίο έγινε αλληλοενημέρωση, για την κατάσταση στην Πανηπειρωτικήκαι τις προτάσεις της Συσπείρωσης, και τις δράσεις της Αδελφότητας.Έγινε αναλυτική συζήτηση για το θέμα της διαχείρισης των αποβλήτων, ένα θέμα που άπτεται άμεσα της οικονομικής ζωής των Αποδήμων, οι οποίοι διαθέτουν κατοικία στη γενέτειρα, καθώς και θεμάτων σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος.

Επειδή τα προβλήματα των Αποδήμων Ηπειρωτών απαιτούν δράση σήμερα και όχι φιέστες για να προβάλλεται ο «περιφερόμενος θίασος» της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΠΣΕ, επειδή ηΠανηπειρωτική αξίζει μια καλύτερη τύχη και θα την έχει μόνο αν η οργανωμένη Ηπειρωτική Αποδημία πάρει την κατάσταση στα χέρια της,γι’ αυτόη Ηπειρωτική Συσπείρωση εργάζεται συλλογικά, μεθοδικά και με πίστη στις δυνατότητες των Αδελφοτήτων και Συλλόγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]