Σύλλογος Εργ.Στο Νοσοκ.Αρτας:Χωρίς αξονικό τομογράφο ,χωρίς ασανσέρ και ζεστό νερό ..το Νοσοκομείο

Τη δύσκολη καθημερινότητα  που βιώνουν ασθενείς ,επισκέπτες και εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Αρτας ,καταγγέλλει  με ανακοίνωσή του, το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ Άρτας.
Οπως καταγγέλλεται   μετά από νέα βλάβη του παλιού αξονικού εδώ και ένα μήνα  δεν λειτουργεί αξονικός στο νοσοκομείο Άρτας και δυστυχώς ούτε και στο Νομό,ενώ  η ταυτόχρονη βλάβη  στον αξονικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στα Γιάννενα αναγκάζει τους ασθενείς να οδηγούνται ακόμη και στην Θεσσαλία για μια αξονική με ότι κινδύνους αυτό συνεπάγεται.
Παράλληλα ,ο Σύλλογος καταγγέλλει  τις συνεχείς βλάβες τον τελευταίο ενάμισι χρόνο στα ασανσέρ Τις  τελευταίες  μάλιστα δέκα μέρες  οι ανελκυστήρες  λειτουργούν μερικώς και κατά διαστήματα σχεδόν καθόλου με αποτέλεσμα ασθενείς – προσωπικό και επισκέπτες να ανεβοκατεβαίνουν από τις σκάλες ...όσοι μπορούν....ενώ ακόμη και τα ασανσέρ των ασθενών για τα χειρουργεία παρουσιάζουν τα ίδια συμπτώματα λειτουργίας, δυσχεραίνοντας έτσι και την νοσηλεία των ασθενών.
Τέλος  αποκορύφωμα της προσπάθειας εξοικονόμησης χρημάτων,για τον  Σύλλογο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ Άρτας,αποτελεί και  το γεγονός ότι εδώ και μήνες μόνο κάθε πρωί υπάρχει ζεστό νερό στο νοσοκομείο ..

Ανακοίνωση Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ Άρτας.
"Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Νομού Άρτας, βρίσκεται στην πολύ δυσάρεστη θέση να καταγγείλει την καθημερινή κατάσταση που βιώνουν τόσο οι ασθενείς, όσο και οι επισκέπτες και οι εργαζόμενοι εδώ και αρκετό καιρό, και ιδιαίτερα τον τελευταίο μήνα, στο Νοσοκομείο και αφορά συγκεκριμένα στην λειτουργία του αξονικού τομογράφου, στην λειτουργία των ασανσέρ και την παροχή ζεστού νερού. Μια καθημερινή κατάσταση που προφανώς και σχετίζεται άμεσα με τις επιλογές της Διοίκησης του Νοσοκομείου.

Για τον αξονικό τομογράφο εδώ και χρόνια αποτελεί πάγια θέση μας ότι θα έπρεπε να έχει αντικατασταθεί πολύ καιρό τώρα καθώς λειτουργεί με πολύ εντατικούς ρυθμούς σχεδόν μια δεκαπενταετία. Άλλωστε από το 2010 και μετά οι βλάβες είναι απανωτές. Πλέον όμως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Οι ευθύνες είναι τεράστιες και βαραίνουν τόσο τις προηγούμενες διοικήσεις όσο και την τωρινή.
Από τον Απρίλιο του 2016, όπου για μια ακόμη φορά ο αξονικός τομογράφος δεν λειτουργούσε, με Δελτία Τύπου, συνεντεύξεις τύπου και λοιπά δημοσιεύματα μαθαίναμε κι εμείς μαζί με τους πολίτες της Άρτας, για την «πολυτέλεια», που θα απολαμβάνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι με τη χρήση σύγχρονου αξονικού ( πράγμα αυτονόητο κι υποχρέωση εδώ και πολλά χρόνια της πολιτείας προς τους πολίτες της) και ότι δεν χρειαζόταν η επισκευή του υπάρχοντος αξονικού, αφού θα φρόντιζαν το πολύ σε δύο μήνες να τοποθετούνταν ο νέος σύγχρονος αξονικός. Τότε δώσαμε μάχη για να τους πείσουμε να προχωρήσουν άμεσα στην επισκευή του υπάρχοντος ( παλιού ) και παράλληλα να προχωρήσουν το συντομότερο στην εγκατάσταση του νέου σύγχρονου αξονικού τομογράφου κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει συμβεί.
Πλέον μετά από νέα βλάβη του παλιού αξονικού εδώ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ δεν λειτουργεί αξονικός στο νοσοκομείο Άρτας και δυστυχώς ούτε και στο Νομό, ενώ ταυτόχρονα βλάβη στον αξονικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στα Γιάννενα αναγκάζει τους ασθενείς να οδηγούνται ακόμη και στην Θεσσαλία για μια αξονική με ότι κινδύνους αυτό συνεπάγεται.
Επίσης λόγω λειψής συντήρησης σταμάτησε και η λειτουργία της μέτρησης οστικής πυκνότητας και του μαστογράφου, ενώ το τμήμα υπερήχων υπολειτουργεί, καθώς το μηχάνημα του υπερήχου είναι και αυτό παλιό και χρήζει αντικατάστασης.

Ταυτόχρονα τον τελευταίο ενάμισι χρόνο σταδιακά και συνεχώς εντεινόμενα εμφανίζονται βλάβες στα ασανσέρ με αποκορύφωμα τις τελευταίες δέκα μέρες να λειτουργούν μερικώς και κατά διαστήματα σχεδόν καθόλου με αποτέλεσμα ασθενείς – προσωπικό και επισκέπτες να ανεβοκατεβαίνουν από τις σκάλες (όσοι μπορούν), ενώ ακόμη και τα ασανσέρ των ασθενών για τα χειρουργία να παρουσιάζουν τα ίδια συμπτώματα λειτουργίας, δυσχεραίνοντας έτσι και την νοσηλεία των ασθενών.
Και το αποκορύφωμα της προσπάθειας εξοικονόμησης χρημάτων αποτελεί το γεγονός ότι εδώ και μήνες μόνο κάθε πρωί υπάρχει ζεστό νερό στο νοσοκομείο και έρχεται χειμώνας.


Στο Σωματείο, για όλα τα παραπάνω έχουν φτάσει πολλές καταγγελίες, από Νοσηλευτές, Γιατρούς, τεχνικούς, ασθενείς και συγγενείς, επισκέπτες κλπ .

Οψόμεθα!!!
Ελπίζοντας ότι η παρούσα ανακοίνωση δεν θα συνοδευτεί από διώξεις και εκβιασμούς αλλά θα ενεργοποιήσει τους διοικούντες και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, στην κατεύθυνση διεκδίκησης κι απόδοσης των απαραίτητων πόρων για την άμεση αντιμετώπιση των παραπάνω ζητημάτων."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]