Επιστολή του Δήμου Ιωαννιτών στην ΠΕΔΜΕΔΕγια τις απευθείας αναθέσεις

Η επιστολή στην ΠΕΔΜΕΔΕ

Αξιότιμε πρόεδρε του τμήματος Ηπείρου της ΠΕΔΜΕΔΕ,
Με αφορμή την επιστολή σας προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας σχετικά με έργα που δίνονται με απευθείας ανάθεση και την αναφορά σας στο Δήμο Ιωαννιτών έχουμε να σημειώσουμε τα εξής:
Ο Δήμος Ιωαννιτών είναι από τους λίγους Δήμους που έχουν καταφέρει στη συγκεκριμένη οικονομική συγκυρία που βρίσκεται η χώρα γενικά και η αυτοδιοίκηση ειδικότερα να προκηρύσσει και να  εκτελεί έναν πολύ μεγάλο αριθμό έργων και μάλιστα από ίδιους πόρους.
Επιπρόσθετα, πάγια αρχή της Δημοτικής Αρχής σε ότι αφορά τα τεχνικά έργα είναι η μη κατάτμηση τους αλλά η μεγιστοποίησή τους σε ικανά επίπεδα προκειμένου να ενισχύεται ο υγιής ανταγωνισμός αλλά παράλληλα να επιτυγχάνονται και καλύτερες οικονομικές προσφορές.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι διαγωνισμοί για τις παρεμβάσεις στην οδοποιία οι οποίοι, αν ακολουθούσαμε την τακτική για την οποία μας κατηγορείτε, θα μπορούσαν να χωριστούν σε πολλά μικρά έργα.
Αντίθετα όμως οι διαγωνισμοί έχουν προϋπολογισμούς που ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο, ενώ μόλις την περασμένη εβδομάδα η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε έργα οδοποιίας 1,2 εκ. ευρώ.
Οι φορές που έγινε χρήση του δικαιώματος για απευθείας αναθέσεις ήταν
ελάχιστες μπροστά στο σύνολο των διαγωνισμών για τεχνικά έργα κι έγιναν με μοναδικό σκοπό να αντιμετωπιστούν επείγουσες ανάγκες.
Εύκολα λοιπόν γίνεται αντιληπτό ότι πολιτική μας επιλογή δεν είναι η κατάτμηση αλλά η μεγιστοποίηση κι εν κατακλείδι ο Δήμος Ιωαννιτών τα τελευταία χρόνια έχει αποδείξει πως σχεδιάζει και υλοποιεί ένα πολύ μεγάλο αριθμό έργων με γνώμονα την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, σεβόμενος τα χρήματα των δημοτών του.

Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων
Θωμάς Μπέγκας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]