Ιωάννινα:Πρόγραμμα πολιτιστικού χώρου Σφήνα για το Νοέμβρη

Πρόγραμμα Νοεμβρίου
Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου, 20:00
Τιμώντας την επέτειο του Πολυτεχνείου, η Πορεία διοργανώνει στη ΣΦΗΝΑ εκδήλωση αφιερωμένη στην εξέγερση του Πολυτεχνείου η οποία αποτέλεσε κορυφαίο γεγονός της αντιιμπεριαλιστικής αντιφασιστικής πάλης του λαού μας ενάντια στην αμερικανοστήρικτη χούντα των συνταγματαρχών.
 Το Πολυτεχνείο αποτελεί πυξίδα για τους μικρούς και μεγάλους αγώνες που έδωσε η νεολαία και ο λαός μας σε όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης, καθώς τα συνθήματα του για ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ - ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ παραμένουν εδώ και πάνω από τέσσερις δεκαετίες επίκαιρα.

Παρασκευή , 24 Νοεμβρίου, 19:00
Τιμώντας τα 100 χρόνια από την μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση, η ΣΦΗΝΑ φιλοξενεί έκθεση σοβιετικής αφίσας, με επίκεντρο το προπαγανδιστικό υλικό της περιόδου αμέσως μετά το 1917,θα ακολουθήσει κινηματογραφικό αφιέρωμα και συζήτηση για την μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση. Η έκθεση θα διαρκέσει ολόκληρο τον Νοέμβριο και μέχρι τα μέσα Δεκέμβρη. Η έκθεση αφίσας θα είναι ανοιχτή τις ημέρες και ώρες λειτουργίας της ΣΦΗΝΑΣ , με μόνη εξαίρεση τις ώρες στις οποίες είναι προγραμματισμένες άλλες εκδηλώσεις.

Τετάρτη , 29 Νοεμβρίου ,19:00
Προβολή ταινίας : Μάθε παιδί μου γράμματα
Το Μάθε παιδί μου γράμματα είναι τίτλος κοινωνικής κωμωδίας του 1981 σε σκηνοθεσία του Θεόδωρου Μαραγκού και πρωταγωνιστές τους Βασίλη Διαμαντόπουλο, Νίκο Καλογερόπουλο, Κώστα Τσάκωνα και Άννα Μαντζουράνη. Αποτελεί κοινωνική κριτική της μεταπολιτευτικής ελληνικής κοινωνίας, με τις έντονες ιδεολογικές αγκυλώσεις και παράλληλα την αδυναμία και την έλλειψη βούλησης από το ελληνικό κράτος να αξιοποιήσει το ανθρώπινο δυναμικό. Παράλληλα εξετάζεται και η εξάρτηση της ελληνικής εκπαίδευσης τόσο από σχήματα και νοοτροπίες του παρελθόντος όσο και από την εξουσία, της οποίας καλείται να γίνει φερέφωνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]