Στα Ιωάννινα Συνεχίζει Το "Ταξίδι" Της Η Έκθεση Ζωγραφικής "Ο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ"

Στα Ιωάννινα συνεχίζει το "ταξίδι" της η έκθεση ζωγραφικής "Ο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", του Ηλία Κοντοζαμάνη, ανώτατου δικαστικού.
 Τα εγκαίνια θα τελεστούν παρουσία των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Φιλαδελφείας κ.κ. Μελίτωνος και Ιωαννίνων κ.κ. Μαξίμου με τη συμμετοχή της Κατσαρείου Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωανν
ίνων το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017, ώρα 19.00.
Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στον χώρο "Γ.Α.Κ. - Ιστορικό Αρχείο Ηπείρου" (Σουφαρί Σαράι), με ελεύθερη είσοδο, καθημερινά, 11.00-17.00, μέχρι 2 Δεκεμβρίου 2017.
Παιδιά και γονείς καλούνται να επισκεφθούν την έκθεση, να δουν το ζωγραφικό, κοσμικό και αγιογραφικό έργο του καλλιτέχνη ο οποίος συνομιλεί με το βυζαντινό κόσμο, τα ιστορικά πρόσωπα, τις ανθρώπινες μορφές και τα ιερατικά πρόσωπα των φαγιούμ. Με υλικά όπως το χαρτί και ο καμβάς, επιτυγχάνει να ζωντανέψει εικαστικά ιστορικές προσωπικότητες καθιερώνοντας το προσωπικό του ύφος. Επηρεασμένος από τα ιστορικά πρότυπα της βυζαντινής αγιογραφίας  συνδιαλέγεται με βασιλιάδες και αγίους, αρχόντισσες και πατριάρχες.
Σχολεία που ενδιαφέρονται για ομαδικές επισκέψεις στην έκθεση, παρακαλούνται να επικοινωνούν καθημερινά στα τηλέφωνα 26510-34469, και στο e-mail  mail@gak.ioa.sch.gr

Βιογραφικό Ηλία Κοντοζαμάνη

Ο Ηλίας Κοντοζαμάνης γεννήθηκε στην Καλαμάτα με καταγωγή από τον Πελεκάνο (Πέλεκα) της επαρχίας Βοΐου του νομού Κοζάνης
Πήρε πτυχίο νομικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και ακολούθησε το δικαστικό κάδο. Σήμερα είναι Πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης και Διευθυντής Κατάρτισης και Επιμόρφωσης Κατεύθυνσης Διοικητικής Δικαιοσύνης στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών.
Με τη ζωγραφική ασχολήθηκε από νεαρή ηλικία ερασιτεχνικά. Από το 1981 άρχισε να ζωγραφίζει αγιογραφίες και πορτρέτα του φαγιούμ χρησιμοποιώντας διαφορετικές τεχνικές.
Εκθέσεις
Ατομική έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη (Casa Bianca) Ιούλιο – Αύγουστο 2014 με θέμα «Αγιογραφίες και Πορτρέτα του Φαγιούμ».
Ομαδικές στη Νέα Υόρκη τον Φεβρουάριο του 2015 και στο Κέντρο Ρωσικού Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη «Έλληνες και Ρώσοι Αγιογράφοι».
Τμήμα της έκθεσης «Ο Βυζαντινός Κόσμος» παρουσιάστηκε  στο Λαογραφικό & Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας – Θράκης  τον Σεπτέμβριο του 2016, στο Σισμανόγλειο Μέγαρο στην Κωνσταντινούπολη τον Νοέμβριο του 2016 και στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο (Μεντρεσέ Τζαμί) στη Βέροια.
Έργα του υπάρχουν στο Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης, στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών, στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου της Περιστεράς του νομού Θεσσαλονίκης, στη Μονή Διψάς του νομού Ηλείας, στη Μονή Τιμίου Προδρόμου στη Γορτυνία του νομού Αρκαδίας, στη Μονή Βαρσών στην Τρίπολη, στον ιερό ναό Παλαιάς Βρύσης του νομού Μεσσηνίας και σε ιδιωτικές συλλογές…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]