ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Πρότυπο δημοκρατίας και νομιμότητας ή φτηνά κόλπα κοροϊδίας;;;

Ανακοίνωση της « ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στα ΓΙΑΝΝΕΝΑ»

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Πρότυπο δημοκρατίας και νομιμότητας ή φτηνά κόλπα κοροϊδίας;;;

Είναι γνωστό ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων ψήφισε κατά πλειοψηφία να χαριστούν τα πρόστιμα των βιομηχανιών εμφιάλωσης νερού, τα οποία κανονικά πρέπει να καταβληθούν σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, καθώς οι βιομηχανίες εμφιάλωσης νερού που δραστηριοποιούνται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Ιωαννιτών δεν διαθέτουν άδειες εμπορίας πόσιμου ύδατος.
Το κόλπο ήταν καλά στημένο!
Η εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου ήταν βασισμένη στην νομοθεσία και στην γνωμάτευση του Νομικού Συμβούλου και πρότεινε να οριστούν και να ψηφιστούν τα πρόστιμα όπως ορίζει ο νόμος.
Εδώ άρχισε ένας διάλογος με τα «μάτια». Ναι μεν εγώ το φέρνω για ψήφιση, γιατί δεν μπορώ να παραβώ το νόμο. Γιατί αν παραβώ ως Αντιδήμαρχος το νόμο θα έχω κυρώσεις, αλλά εσείς που δεν έχετε κίνδυνο για τέτοιες κυρώσεις κάντε το καθήκον σας!
Ταχθείτε με το μέρος των βιομηχάνων, χαρίστε τους τα πρόστιμα και ούτε γάτα ούτε ζημιά και η Δημοτική Αρχή νόμιμη και οι βιομήχανοι ευχαριστημένοι.
Αλλά το πράγμα έχει και συνέχεια.
Θα περίμενε κανείς ότι τουλάχιστον οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που ψήφισαν υπέρ της εισήγησης του αρμόδιου Αντιδημάρχου, μπροστά στην «σκαστή» παρανομία της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, θα διαμαρτύρονταν και θα προσέφευγαν, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας για έλεγχο της νομιμότητας αυτής της απόφασης, με σκοπό να απορριφθεί.
Όχι βέβαια.
Η μόνη ένσταση κατά της παράνομης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν από τις δημοτικές παρατάξεις της «Αριστερής Παρέμβασης στα Γιάννενα» και της «Δημοτικής Ριζοσπαστικής Αριστερής ΣΥσπείρωσης (Δ.Ρ.Α.ΣΥ.)».
Εντύπωση επίσης προκαλεί η άρνηση του Δημοτικού Συμβούλου του ΚΚΕ να συνυπογράψει την ένσταση ή τουλάχιστον να καταθέσει ένσταση μόνος του, αν δεν ήθελε να υπογράψει μαζί μας. Δεν γνωρίζουμε πως ερμηνεύεται αυτό και τι σημαίνει. Πάντως δεν συμβαδίζει με τα μεγάλα λόγια για αγώνες, ανατροπές κλπ.
Εμείς θεωρώντας την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου παράνομη, όχι μόνο κάναμε ένσταση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας κατά της εν λόγω απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά θα συνεχίσουμε ενωτικά τη δράση μας με αντικειμενικό στόχο ο ορυκτός υδάτινος πλούτος να σταματήσει να είναι αντικείμενο κερδοσκοπίας από λίγες οικογένειες, αλλά να περάσει στον έλεγχο του δημοσίου σε όφελος όλων των κατοίκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]