Τα παλιά πυρομαχικά κίνδυνος για τους πολίτες Ποια η συχνότητα εντοπισμού τους στην Ηπειρο

Μπορεί να ζούμε σε καιρό ειρήνης, ωστόσο τα παλιά πυρομαχικά συνεχίζουν να αποτελούν κίνδυνο για τους πολίτες, αφού ο εντοπισμός τους στην περιοχή της Ηπείρου είναι μια συνηθισμένη "είδηση" για τις αρμόδιες υπηρεσίες του στρατού.
Οπως μετέδωσε η Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας,
αυτό υπογράμμισε μιλώντας στους φορείς της Πρέβεζας ο υπολοχαγός της 8ης Ταξιαρχίας Κωσταντίνος Κλουκίνας σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι στην Ήπειρο η συχνότητα εντοπισμού παλιών πυρομαχικών είναι τουλάχιστον ένα ανά δεύτερη μέρα, ενώ υπάρχουν και μέρες όπου "ανακαλύπτονται" και δύο πυρομαχικά την ίδια ημέρα.
Βλήματα, οβίδες , χειροβομβίδες, όλμοι ακόμη και "μπάλες" από κανόνια εντοπίζονται όχι μόνο στα βουνά της Ηπείρου, αλλά και ακόμη και σε σημεία μέσα στις πόλεις αποτελώντας "ενθύμια" από τον Α' και Β' Παγκόσμιο πόλεμο και τον εμφύλιο. Επίσης ένα φαινόμενο που παρατηρείται αρκετά συχνά είναι πολίτες που είχαν στην κατοχή τους παλιά πυρομαχικά να τα πετούν ανεξέλεγκτα ακόμη και στους κάδους απορριμμάτων προκειμένου να τα "ξεφορτωθούν".
Ακόμη κι αν έχουν περάσει πολλές δεκαετίες και τα πυρομαχικά φαίνονται σκουριασμένα ή ανενεργά μπορεί να είναι το ίδιο επικίνδυνα με την πρώτη ημέρα που κατασκευάστηκαν και για τον σκοπό αυτό ο κ.Κλουκίνας αναφέρθηκε στις κινήσεις που θα πρέπει να κάνει όποιος τα εντοπίζει.
Καταρχήν μόλις βρει ένα ύποπτο αντικείμενο δεν το μετακινεί, δεν το περιεργάζεται και γενικότερα "δεν το ενοχλεί", ενώ ενημερώνει την αστυνομία και "σημαδεύει" το σημείο ανεύρεσης.
Ο κ Κλουκίνας κάλεσε φορείς και πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και παρατηρητικοί και να καλούν την αστυνομία όποτε εντοπίζουν ένα αντικείμενο που μοιάζει με παλιό πυρομαχικό , και να δίνουν όσο το δυνατόν πιο ακριβείς πληροφορίες και να συνεργάζονται με τις αρμόδιες υπηρεσίες έτσι ώστε η διαδικασία εξουδετέρωσης να ολοκληρώνεται χωρίς προβλήματα και χωρίς να τίθενται σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]