Ν. Ανδρουλάκης: Θα αγωνιστώ ώστε η παράταξή μας να είναι πρωταγωνιστής

Την αποφασιστικότητά του να αγωνιστεί ώστε η Δημοκρατική Συμπαράταξη να είναι πρωταγωνιστής, υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, προσδιορίζοντας την στάση που θα κρατήσει στο νέο πολιτικό φορέα της προοδευτικής παράταξης.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματοςο κ. Ανδρουλάκης είπε: «Οι συσχετισμοί θα καθοριστούν από τους συνιδρυτές, που είναι οι δεκάδες χιλιάδες πολίτες που ήρθαν και την πρώτη Κυριακή και την δεύτερη και που προφανέστατα θα συμμετέχουν και στο ιδρυτικό συνέδριο. Αυτοί θα καθορίσουν τους συσχετισμούς. Δεσμεύομαι απέναντι σε όλους, ότι τα επόμενα χρόνια θα συνεχίσω, όπως σήμερα και σε όλη μου την πορεία, να λειτουργώ με πολιτική αυτονομία απέναντι στις συντεχνίες και τα συμφέροντα που χρεοκόπησαν την πατρίδα μας και που έκαναν μεγάλη ζημιά στην παράταξη».
Αποσαφήνισε δε πώς εννοεί την έλλειψη επιρροής από τα συμφέροντα: «Θα παίρνουμε τις αποφάσεις μας με θεσμικό τρόπο και με διαφάνεια, με εσωτερική δημοκρατία. Πρέπει να φτιάξουμε ένα σύγχρονο κόμμα, που τα μέλη του θα έχουν ρόλο, λόγο, θα μπορούν να συμβάλλουν και να συνδιαμορφώσουν τις αποφάσεις. Αυτό πρέπει να είναι η δημοκρατική παράταξη τα επόμενα χρόνια κι αυτό θα είναι ο προσωπικός μου αγώνας».
Ο κ. Ανδρουλάκης απεκδύθηκε τον τίτλο του «νούμερο 2» και διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει στη δημιουργία τάσης. «Δεν διεκδικώ κανένα ρόλο, ούτε αποδέχομαι το νούμερο δυο. Είχα πάντα την πολιτική μου αυτονομία, έλεγα την άποψή μου, συγκρούστηκα εντός κι εκτός του κόμματος και πιστεύω με τίμησαν οι προοδευτικοί πολίτες και την πρώτη Κυριακή και την δεύτερη Κυριακή. Έτσι θα τους τιμήσω κι εγώ τα επόμενα χρόνια. Δεν έχω ανάγκη να κάνω κάποια τάση».
Ανέφερε, επιπλέον, ότι πρέπει να υπάρξει ένα πολιτικό όργανο που θα παίρνει τις αποφάσεις, που δεν θα είναι προϊόν του αρχηγού και της παρέας του, αλλά προϊόν μιας ευρύτερης συναίνεσης όλων των δυνάμεων, όλων των υποψηφίων.

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]