Μπακογιάννη: Δεν είναι «κανονική» η χώρα | Βρούτσης: Εμείς μειώσαμε φόρους

«Επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η Ελλάδα ούτε είναι ούτε μπορεί να γίνει κανονική χώρα. Διότι πολύ απλά δεν είναι κανονική μια χώρα στην οποία οι πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν φόρους και ασφαλιστικές εισφορές». Αυτό σημείωσε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, που υπενθύμισε στο ακροατήριό της, πως οι συνολικές οφειλές των Ελλήνων στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία έφτασαν τα 130 δισεκατομμύρια.
Μιλώντας σε εκδήλωση της ΝΔ στους Αμπελοκήπους, η κ. Μπακογιάννη σημείωσε: «Δεν είναι κανονική μια χώρα όπου το κράτος χρωστά στους φορολογουμένους 6 δισεκατομμύρια. Δεν είναι κανονική μια χώρα, όπου οι μπαχαλάκηδες καταστρέφουν ανενόχλητοι τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία. Όπου τρεις Ευέλπιδες, τρία νέα παιδιά, δέχονται βίαιη επίθεση στο κέντρο της Αθήνας και κανείς δεν αντιδρά. Δεν είναι κανονική μια χώρα στην οποία πυρπολούνται αστυνομικά τμήματα και τα πανεπιστήμια γίνονται άντρο ανομίας».
Σύμφωνα με την κ. Μπακογιάννη, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επέβαλε περικοπές στις συντάξεις, καθώς και νέους φόρους. Η ΝΔ, πρόσθεσε, ως κυβέρνηση θα προχωρήσει στη μείωση των φορολογικών συντελεστών και τη νομοθέτηση ενός σταθερού φορολογικού συστήματος, θα μειώσει τον ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε δύο χρόνια και θα θεσπίσει αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.
Αναφερόμενη, δε, στις επενδύσεις που χρειάζεται η χώρα προκειμένου να μειωθεί η ανεργία, υποστήριξε ότι η πολιτική του κ. Τσίπρα διώχνει τις επενδύσεις φέρνοντας ως παράδειγμα την ιστορική βιομηχανία PITSOS, και πρόσθεσε πως «έχουμε συγκεκριμένη πρόταση για τα κόκκινα δάνεια, που θα δώσει ανάσα στα χρεωμένα νοικοκυριά και μια δεύτερη ευκαιρία στους άξιους επιχειρηματίες που χτυπήθηκαν από την κρίση».

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]