Χαιρετισμός της Μ. Τζούφη στη 2ο Συνέδριο Επαγγελματικής Μελισσοκομίας

Χαιρετισμός της Μ. Τζούφη στη 2ο Συνέδριο Επαγγελματικής Μελισσοκομίας

Ξεκίνησαν το Σάββατο 4/11 οι εργασίες του 2ου Συνεδρίου Επαγγελματικής Μελισσοκομίας, το οποίο διοργανώνεται στα Ιωάννινα από τον Μελισσοκομικό Σύλλογο Ιωαννίνων «Ο Αρισταίος», την Ελληνική Επιστημονική Εταιρίας Σηροτροφίας-Μελισσοκομίας, το Δήμο Ιωαννιτών και την Περιφέρεια Ηπείρου. Κατά τη διαδικασία έναρξης των εργασιών παρέστησαν ο Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τσιρώνης και ο Υφυπουργός κ. Κόκκαλης.
Η βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη απηύθυνε χαιρετισμό, επισημαίνοντας πως η χώρα μας χαρακτηρίζεται από μεγάλη μελισσοκομική παράδοση και τεχνογνωσία, που ευνοούνται  διαχρονικά από τις ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες, παράγοντας μελισσοκομικά προϊόντα υψηλής διατροφικής και οικονομικής αξίας. Τόνισε πως η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα στην Ε.Ε. σε κατοχή μελισσοσμηνών και πως ο κλάδος αποτελεί έναν από τους πιο δυναμικά αναπτυσσόμενους κλάδους της πρωτογενούς παραγωγής.
Στη συνέχεια υπογράμμισε πως «το παρελθόν μας κληροδότησε ένα προβληματικό παραγωγικό μοντέλο που κατέρρευσε. Παρά τα ποικίλα κοινοτικά πλαίσια στήριξης που πέρασαν, τα δις πόρων που εκταμιεύτηκαν, τα εξαιρετικά εδαφοκλιµατικά χαρακτηριστικά της χώρας µας και την τεχνογνωσία του ανθρώπινου δυναμικού της, ο τομέας της αγροτικής οικονομίας βρέθηκε σε πλήρη αποδιάρθρωση και οι παραγωγοί οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο».
Κλείνοντας, η βουλευτής τόνισε πως «σήμερα, καλούμαστε να επιλύσουμε ταχύτατα τα προβλήματα της αγροτικής οικονομίας, να εξοφλήσουμε υποχρεώσεις παρελθόντων ετών, να ρυθμίσουμε κανονιστικές και θεσμικές εκκρεμότητες, να κρατήσουμε τη χρηματοδότηση ζωντανή και να διατηρήσουμε τα αγροτικά προγράμματα ενεργά. Είμαστε υποχρεωμένοι καθημερινά και παρεμβαίνοντας πολιτικά να στήσουμε ένα νέο παραγωγικό πρότυπο, με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης, αξιοποιώντας τις σύγχρονες μεθόδους και με τη ματιά στραμμένη στο μέλλον».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]