ΖΑΓΟΡΙ: 150.000 ευρώ από το ΥΠ.ΕΣ. για έργο αντιμετώπισης της λειψυδρίας

Με το ποσό των 150.000,00 ευρώ χρηματοδοτείται  ο Δήμος Ζαγορίου από το Υπουργείο Εσωτερικών για την υλοποίηση έργου αντιμετώπισης προβλημάτων που προκύπτουν από τη λειψυδρία σε  Τοπικές Κοινότητες.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ανταποκρινόμενος σε σχετικό αίτημα,  με απόφασή του την 1η Νοεμβρίου ενέκρινε τη χρηματοδότηση του Δήμου Ζαγορίου με το ποσό των 150.000,00 ευρώ σε βάρος των πιστώσεων του έργου: 2001ΣΕ05500002 «Επιχορήγηση των ΟΤΑ για εκτέλεση εργασιών από τους ΟΤΑ της χώρας για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας».

Το αίτημα του Δήμου είχε αποσταλεί στις 2 Οκτωβρίου και στα μέσα του ιδίου μήνα ο Δήμαρχος Βασίλης Σπύρου το έθεσε και δια ζώσης κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο, αλλά και στα κυβερνητικά στελέχη που μετείχαν στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Ηπείρου, 23 και 24 Οκτωβρίου στα Γιάννινα. Το αίτημα είχε φτάσει και στη βουλή από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Καραγιάννη.

Πρόκειται για χρηματοδότηση του έργου «Αποκατάσταση-συντήρηση δικτύων ύδρευσης Δήμου Ζαγορίου», που θα επιλύσει σοβαρά προβλήματα στις  Τοπικές Κοινότητες Καπεσόβου, Βραδέτου, Τσεπελόβου,  Μονοδενδρίου, Παπίγκου, Γρεβενιτίου, Μηλιωτάδων και Βοβούσας.

Οι περιοχές αυτές υδρεύονται, είτε με φυσική ροή από διάφορες πηγές, είτε από γεωτρήσεις με άντληση και οι πολλές συχνές βλάβες του περασμένου καλοκαιριού και τον Σεπτέμβριο, λόγω της ανομβρίας και λειψυδρίας, δεν είναι εύκολα αντιμετωπίσιμες, χωρίς την εκτέλεση έργου που θα δώσει λύσεις.

«Απαιτείται, αναφέρονταν στο έγγραφο του Δήμου προς το ΥΠ.ΕΣ.,  η άμεση αντικατάσταση τόσο των παλαιωμένων δικτύων όσο και  των αντλιών των γεωτρήσεων, καθώς ο κίνδυνος για ολική έλλειψη υδροδότησης   των οικισμών που αποτελούν κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς, είναι  άμεσα ορατός. Ιδιαίτερα ενόψει του χειμώνα ,με τα ακραία καιρικά φαινόμενα που επικρατούν στην περιοχή του Ζαγορίου, ο κίνδυνος λειψυδρίας  αυξάνεται».

Ο Δήμαρχος Ζαγορίου ευχαριστεί τον Υπουργό Εσωτερικών για την ικανοποίηση του αιτήματος, αλλά δεν παραλείπει να επισημάνει ότι οι ανάγκες για τέτοιες παρεμβάσεις σε πολλές Τοπικές Κοινότητες είναι μεγάλες και θα αναζητηθούν κι άλλες πηγές χρηματοδότησης για να αντιμετωπιστούν ριζικά τα προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]