Σφικτός εναγκαλιασμός Siemens -Intrakom

ΣΦΙΚΤΟΣ ΕΝΑΓΚΑΛΙΣΜΟΣ SIEMENS - INTRACOM

Ο Βαλυράκης υπήρξε ο προστάτης του Σωκράτη Κόκκαλη

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”
egerssi@otenet.gr
www.egerssi.gr

Χθες στην Ελεύθερη Ώρα αναδημοσιεύσαμε ρεπορτάζ του δημοσιογράφου της κ. Μάκη Βραχιολίδη για άγνωστες σε πολλούς πτυχές του μεγαλύτερου μεταπολεμικού σκανδάλου της Ελλάδος, το σκάνδαλο της Siemens. Σ΄ αυτό το ρεπορτάζ, τέσσερα ολόκληρα χρόνια πριν, παρουσιαζόταν ο σφικτός εναγκαλισμός της Siemens με την Intracom του Σωκράτη Κόκκαλη, που λάμπει διά της απουσίας του από τη δίκη για τα “μαύρα” ταμεία της Siemens, δίκη που συνεχίζεται σήμερα στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων! 
Προαναγγείλαμε λοιπόν στο χθεσινό φύλο της Ελεύθερης Ώρας πως, σήμερα Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017, που επαναρχίζει η δίκη της Siemens, εμείς θα δημοσιεύουμε “νέες” - για πολλούς - αποδείξεις του “βρώμικου” παιχνιδιού μεταξύ της Siemens και της Intracom, καθώς επίσης και τον ρόλο που έπαιξε αλλά και την προστασία που παρείχε στον Σωκράτη Κόκκαλη ο πρώην Υπουργός κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής (2010-2012), που διερεύνησε το σκάνδαλο της Siemens, κ. Σήφης Βαλυράκης!!   

Χέρι – χέρι πορεύονταν Siemens και Intracom

Αναφερόμενοι πως, την ώρα που ο Ευάγγελος Σέκερης πάσχιζε να εξασφαλίσει τα οφειλόμενα της Intracom προς τη Siemens, η διεύθυνση τηλεπικοινωνιών της γερμανικής εταιρείας (Γεωργίου – Καραβέλας) είχε αποφασίσει την προώθηση της Intracom του Κόκκαλη, είτε τρενάροντας την είσπραξη των οφειλομένων από τον Κόκκαλη, είτε διαγράφοντας τα χρέη!
Προφανώς γιατί μέσω αυτής της τακτικής, η Siemens επιτύγχανε ευκολότερα τη διείσδυσή της στα ενδότερα της κρατικής μηχανής. 
Αν δει κανείς επίσης τα συσσωρευμένα χρέη της Intracom προς τη Siemens, εξ αιτίας και των τόκων υπερημερίας (το κόστος δανεισμού ήταν υψηλό με επιτόκια άνω του 25%), τότε εύλογα γεννάται το ερώτημα ακόμα και περί έμμεσης “χρηματοδότησης” – σίγουρα πάντως μιας υπερβολικής ανοχής – της Siemens προς την Intracom.
Συνεπώς, καταρρίπτεται και το επιχείρημα Κόκκαλη προς την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής (Πρόεδρος ο Σήφης Βαλυράκης, τυχαίο;;;) ‘ότι, “ο καθένας είχε το δικό του κομμάτι σε αυτό το έργο”! 
Έτσι, η Siemens δεν διεκδίκησε ποτέ αυτά τα οφειλόμενα. Ο διάδοχος δε του Γεωργίου, ο Πρόδρομος Μαυρίδης, θεωρούμενος “κολλητός” του Χριστοφοράκου και υπόδικος, ήταν αυτός που χάρισε στην Intracom όλα τα χρέη της προς τη Siemens! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]