Πρέβεζα:Επιστολή στον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής στέλνουν κάτοικοι του Πολυστάφυλου για ...εγκατάσταση κεραίας

Την αντίθεσή τους στην εγκατάσταση κεραίας,  με σχετική επιστολή προς τον 
Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης,Νίκο Παππά ,εκφράζουν οι κάτοικοι της Τ.Κ Πολυστάφυλου του Δήμου Ζηρού.
Οπως επισημαίνουν σε αυτή  έκπληκτοι είδαν τις τελευταίες μέρες να ορθώνεται μία κεραία ύψους 31 και πλέον, μέτρων ,χωρίς  να έχουν  καμία ενημέρωση  !

Η έκπληξή τους  έγινε ακόμη μεγαλύτερη όταν αναζητώντας στοιχεία για την τοποθέτηση της κεραίας η οποία έχει την κωδική ονομασία «242 3601 Παλαιοχώρι Πρέβεζας»  διαπίστωσαν  ότι δόθηκε πιστοποιητικό τελεσιδικίας στις 25/11/2016 καθώς «ουδεμία προσφυγή ή αντίρρηση έχει κατατεθεί κατά το δίμηνο από της δημοσιεύσεως χρονικό διάστημα
Σημειώνεται πως η μεταφορά των υλικών κατασκευής της κεραίας έγινε κατά τις νυχτερινές ώρες και η συναρμολόγησή της νωρίς το πρωί,  κάτι που όπως υπογραμμίζουν οι κάτοικοι αποδεικνύει τις ‘ενοχές’, για τα λάθη και τις παραλείψεις που έχουν υπάρξει.   
Μέσω της επιστολής τους προς τον κ.Παππά ,οι κάτοικοι  ζητούν την άμεση απόσυρση της κεραίας από το συγκεκριμένο σημείο καθώς και   εκτενή ενημέρωση,αφού η  μικρή  τοπική κοινωνία  είναι ανάστατη ,ενώ  δηλώνουν αποφασισμένοι να ασκήσουν και να εξαντλήσουν  όλα τα νόμιμα μέσα για την απόσυρση και απομάκρυνση της κεραίας από το συγκεκριμένο σημείο, το οποίο βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από οικείες, σε κάποιες εκ των οποίων διαμένουν και μικρά παιδιά,όπως υπογραμμίζεται στην επιστολή .


ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΨΗΦΙΣΜΑ Χαρακτηρισμός: ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ

ΠΟΛΥΣΤΑΦΥΛΟ 6.10.2017


ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ Τ.Κ. ΠΟΛΥΣΤΑΦΥΛΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΗΡΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΠΡΟΣ: κ. ΠΑΠΠΑ ΝΙΚΟΛΑΟ, υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΧΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΔΙΩΝ.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ, ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΝΕΩΤΕΡΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ & ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΒΟΡΕΙΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ – ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ.
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΟΜΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΕΦΟΡΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Α.Ε. ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ «ROYRAL CONNECT ΕΥΡΥΖΩΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ»
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ, Π.Ε. ΠΡΕΒΕΖΑΣ, ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ.
ΜΜΕ

  Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με έκπληξή μας είδαμε τις τελευταίες ημέρες στην κοινότητά μας να ορθώνεται μία κεραία ύψους 31 και πλέον, μέτρα, δίχως να έχουμε καμία ενημέρωση επ’ αυτής. Η έκπληξή μας έγινε ακόμη μεγαλύτερη όταν αναζητώντας στοιχεία για την τοποθέτηση της κεραίας η οποία έχει την κωδική ονομασία «242 3601 Παλαιοχώρι Πρέβεζας» (μία ονομασία εντελώς παραπλανητική καθώς στο Νομό Πρέβεζας δεν υπάρχει τοπωνύμιο ή Τ.Κ. με αυτό το όνομα), διαπιστώσαμε ότι δόθηκε πιστοποιητικό τελεσιδικίας στις 25/11/2016 καθώς «ουδεμία προσφυγή ή αντίρρηση έχει κατατεθεί κατά το δίμηνο από της δημοσιεύσεως χρονικό διάστημα”…
Αλήθεια ποιος θα κατέθετε προσφυγή ή θα εξέφραζε αντίρρηση από τη στιγμή που δεν ενημερώθηκε η Τ.Κ. Πολυσταφύλου και φυσικά οι κάτοικοι της περιοχής; Σε ποια δημοσίευση αναφέρονται από τη στιγμή που κανείς στην περιοχή μας δεν γνώριζε για το έργο και η πλειοψηφία των σχετικών εγγράφων αναρτήθηκαν μόλις πριν από ελάχιστες ημέρες στην ιστοσελίδα της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤΤ) και προφανώς μετά από τις δικές μας αντιδράσεις; 

Κύριε υπουργέ,
Θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε εντόνως για την ανεπίτρεπτη, απαράδεκτη και επιδεικτική αγνόηση που τύχαμε από την ανάδοχη εταιρία του έργου αλλά και κάθε αρμόδια υπηρεσία και φορέα ξεχωριστά, που ενέκριναν τη μελέτη και τις διαδικασίες του έργου.
Διαμαρτυρόμαστε για το ότι πέρα από τον κωδικό της κεραίας και η τοποθεσία εγκατάστασής που αναγράφεται σε κάποια από τα έγγραφα είναι άσχετη με την περιοχή και είναι προφανές ότι αυτό συνέβη σκοπίμως για την παραπλάνηση των κατοίκων. Η τοποθεσία «Ριζό» που αναφέρεται ως διεύθυνση τοπωνυμίου - περιγραφή θέσης, είναι αρκετά ψηλότερα και ανατολικότερα από το σημείο που τελικά τοποθετήθηκε και φυσικά εάν είχε τοποθετηθεί στο σημείο «Ριζό» θα απείχε πολύ μεγαλύτερη απόσταση από οικείες και ίσως να μην προκαλούσε τόσο μεγάλη αναστάτωση.
Επίσης το γεγονός ότι η μεταφορά των υλικών κατασκευής της κεραίας έγινε κατά τις νυχτερινές ώρες και η συναρμολόγησή της νωρίς το πρωί, εμμέσως πλην σαφώς αποδεικνύει τις ‘ενοχές’, για τα λάθη και τις παραλείψεις που έχουν υπάρξει.   
Για όλους τους παραπάνω λόγους αλλά και ακόμη περισσότερους που δεν είναι δυνατόν  να αναλυθούν εκτενώς σε ένα υπόμνημα – ψήφισμα, ζητάμε την άμεση απόσυρση της κεραίας από το συγκεκριμένο σημείο και την εκτενή ενημέρωση των κατοίκων που είναι ανάστατοι.
Τέλος, δηλώνουμε αποφασισμένοι να ασκήσουμε και να εξαντλήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα για την απόσυρση και απομάκρυνση της κεραίας από το συγκεκριμένο σημείο, το οποίο βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από οικείες, σε κάποιες εκ των οποίων διαμένουν και μικρά παιδιά.
Επισυνάπτουμε προηγούμενο υπόμνημα που στείλαμε προς την  εταιρία ανάδοχο «Α.Ε. ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ «ROYRAL CONNECT ΕΥΡΥΖΩΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ».
Επικαλούμαστε την δημοκρατική σας ευαισθησία, καθώς η αγνόηση της Τοπικής κοινωνίας για ζητήματα που την αφορούν άμεσα, δεν είναι στοιχείο που προάγει τον διάλογο και το πολιτισμό μας. 
Αναμένουμε τις ενέργειες σας ευελπιστώντας ότι θα αναγνωρίσετε την αγωνία και την ανησυχία μας καθώς και το δίκαιο των αιτημάτων μας.


Για τους κατοίκους της Τ.Κ. Πολυσταφύλου

Ο δημοτικός εκπρόσωπος

Μπακόλας Χρήστος


ΥΠΟΜΝΗΜΑ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
ΠΟΛΥΣΤΑΦΥΛΟ 24.9.2017


ΚΑΤΟΙΚΩΝ Τ.Κ. ΠΟΛΥΣΤΑΦΥΛΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΗΡΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΠΡΟΣ:
Α.Ε. ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ «ROYRAL CONNECT ΕΥΡΥΖΩΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ, Π.Ε. ΠΡΕΒΕΖΑΣ, ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ 
Αξιότιμοι/ες
Οι κάτωθι υπογραμμένοι θα θέλαμε να διαμαρτυρηθούμε εντονότατα για την περίπτωση εγκατάστασης κεραίας ύψους, άνω των 31 μέτρων (σ.σ.σ σύμφωνα με την άδεια κατασκευής), στην Κοινότητά μας, δίχως να έχουμε καμία σχετική ενημέρωση.
Με έκπληξη δε πληροφορηθήκαμε ότι στην Κοινότητά μας (Τ.Κ. Πολυστάφυλο Δήμου Ζηρού, Πρέβεζας), ξεκίνησαν οι διαδικασίες τοποθέτησης κεραίας με τον κωδικό ‘242 3601 Παλαιοχώρι Πρέβεζας’, ο οποίος είναι εντελώς παραπλανητικός, καθώς δεν υπάρχει στην Τ.Κ. Πολυσταφύλου, ούτε οικισμός με την ονομασία ‘Παλαιοχώρι’ αλλά ούτε ‘Παλιοχώρι του Δήμου Ζηρού, Τ.Κ. Πολυσταφύλου, Δ.Ε. Θεσπρωτικού Περ. Ενότητας Πρέβεζας, Περιφέρειας Ηπείρου’, όπως αναφέρεται στην πρώτη σελίδα της αίτησης της εταιρίας για την έγκριση εγκατάστασης σταθμού.
Ενημερωτικά σας λέμε ότι η Τ.Κ. Παλαιοχώρι Μπότσαρη Δήμου Δωδώνης Ιωαννίνων, (εάν σε αυτή αναφέρεται ο συγκεκριμένος κωδικός) ουδεμία σχέση έχει με την Τ.Κ. Πολυσταφύλου και την Π.Ε. Πρέβεζας, στην οποία τοποθετείται η κεραία.
Η ανησυχία και η αναστάτωση όλων μας είναι μεγάλη για τους εξής, ιδιαίτερα σημαντικούς, λόγους:
Α. Δεν έχουμε ως άμεσα ενδιαφερόμενοι καμία ενημέρωση για την κεραία, τις ανάγκες που έχει προγραμματιστεί να εξυπηρετήσει και το μέγεθος της ακτινοβολίας η οποία θα εκπέμπεται από αυτή, καθώς πλησίον και σε πολύ κοντινή απόσταση υπάρχουν οικίες, όπου διαμένουν και μικρά παιδιά.
Β. Δεν μας ενημέρωσε κανείς για τη χρησιμότητα της κεραίας για τους κατοίκους της Τ.Κ. και πόσοι πάροχοι θα κάνουν χρήση αυτής.
Γ. Δεν μας ενημέρωσε κανείς για το ποια θα είναι η επιβάρυνση και οι επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων, στην  πανίδα και στο περιβάλλον της περιοχής.
Σε περίπτωση που ο κωδικός αφορά τη συγκεκριμένη τοποθεσία εγκατάστασης της κεραίας στην Τ.Κ. Πολυσταφύλου, δεν σας κρύβουμε ότι μας τρομάζει η άγνοια, η ανευθυνότητα και η προχειρότητα της εταιρίας, αλλά και όλων όσων ενέκριναν την άδεια εγκατάστασης.   
Για όλους τους παραπάνω λόγους και ακόμη περισσότερους, ζητάμε την άμεση αναστολή της εγκατάστασης της εν λόγω κεραίας και την σωστή ενημέρωσή μας, τόσο από την εταιρία όσο και από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε αποφασισμένοι να προβούμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις στην κατεύθυνση αποτροπής της εγκατάστασης της συγκεκριμένης κεραίας. 


Για την Τ.Κ. ΠολυσταφύλουΜπακόλας Χρήστος


Εκπρόσωπος Δήμου Ζηρού
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]