Και στη Βουλή το αίτημα του Δήμου Ζαγορίου για χρηματοδότηση έργου ύδρευσης

Στη Βουλή, εκτός από το γραφείο του Υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη όπου απεστάλη από τις 2 Οκτωβρίου, έφτασε το αίτημα του Δήμου Ζαγορίου για χρηματοδότηση έργου που θα λύσει πολλά από τα προβλήματα υδροδότησης σε Τοπικές Κοινότητες.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης, κατέθεσε ως Αναφορά στη Βουλή προς τον Υπουργό Εσωτερικών, το έγγραφο του Δημάρχου Βασίλη Σπύρου, με τίτλο  «Αποκατάσταση-συντήρηση δικτύων ύδρευσης Δήμου Ζαγορίου».

Εικόνα 022

Στο έγγραφο αναφέρεται ότι οι Τοπικές Κοινότητες, Καπεσόβου, Βραδέτου, Τσεπελόβου,  Μονοδενδρίου, Παπίγκου, Γρεβενιτίου, Μηλιωτάδων και Βοβούσας αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υδροδότησης.

Οι περιοχές αυτές υδρεύονται, όπως σημειώνεται, είτε με φυσική ροή από διάφορες πηγές, είτε από γεωτρήσεις με άντληση. Το τελευταίο χρονικό διάστημα εμφανίζουν πολλές και συχνές βλάβες, τις οποίες με δυσκολία οι υπηρεσίες μας μπορούν να αποκαταστήσουν, αδυνατώντας να δώσουν οριστική λύση.

«Απαιτείται, τονίζεται στο έγγραφο,  η άμεση αντικατάσταση τόσο των παλαιωμένων δικτύων όσο και  των αντλιών των γεωτρήσεων, καθώς ο κίνδυνος για ολική έλλειψη υδροδότησης   των οικισμών ,που αποτελούν κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς, είναι  άμεσα ορατός. Ιδιαίτερα ενόψει του χειμώνα ,με τα ακραία καιρικά φαινόμενα που επικρατούν στην περιοχή του Ζαγορίου, ο κίνδυνος λειψυδρίας  αυξάνεται».

Καταλήγοντας στο έγγραφο του ο Δήμαρχος, απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Εσωτερικών, αναφέρει: «…Ζητάμε τη συνδρομή σας, για τη χρηματοδότηση του έργου: «Αποκατάσταση-συντήρηση δικτύων ύδρευσης Δήμου Ζαγορίου», προϋπολογισμού διακοσίων είκοσι χιλιάδων ευρώ (220.000,00 €), σύμφωνα με τη σχετική προμελέτη της Τεχνικής  Υπηρεσίας του Δήμου μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]