Επιστολή του Δημάρχου Γιάννη Σεντελέ για το πρόβλημα λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου ματσουκίου

Την βαθιά ανησυχία της Δημοτικής Αρχής και την απογοήτευση και οργή των μαθητών και γονέων της Τ.Κ. Ματσουκίου για το γεγονός ότι το Δημοτικό Σχολείο Ματσουκίου, με συνεχή προβλήματα,  δεν έχει, επί της ουσίας λειτουργήσει, από την αρχή του σχολικού έτους έως σήμερα, εξέφρασε σε επιστολή του προς την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ο Δήμαρχος Γιάννης Σεντελές.

Η επιστολή του Δημάρχου:
Θέμα: «Μη λειτουργία Δημοτικού Σχολείου Ματσουκίου».
Με το παρόν θέλουμε να εκφράσουμε τη βαθιά μας ανησυχία για το γεγονός ότι το Δημοτικό Σχολείο Ματσουκίου ουσιαστικά δεν έχει λειτουργήσει από την αρχή του σχολικού έτους, αφού, για διάφορους λόγους, οι εκπαιδευτικοί που ορίζονται για το σχολείο αυτό δεν προσέρχονται και δεν εκτελούν τα καθήκοντά τους.
Είναι λυπηρό το γεγονός ότι τα όποια προβλήματα των σχολείων των μεγάλων πόλεων ή των οικισμών εγγύς αυτών λύνονται σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, ενώ των απομακρυσμένων χωριών, όπως το Ματσούκι, χρονίζουν και επί της ουσίας δεν αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο.
Είναι προφανής η απροθυμία των εκπαιδευτικών να στελεχώνουν σχολεία απομακρυσμένων περιοχών, όμως είναι καθήκον της πολιτείας και της Διευθύνουσας Υπηρεσίας να βρίσκει λύσεις και μάλιστα άμεσες και κατά προτεραιότητα για τα σχολεία αυτά.
Η απογοήτευση και η οργή των γονέων και μαθητών του Ματσουκίου είναι απόλυτα δικαιολογημένες. Γι’ αυτό παρακαλούμε για την άμεση επίλυση του προβλήματος.

Ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων
Ιωάννης Σεντελές
voreiatzoumerka.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]