Εθελοντές για τις εκλογές της Κεντροαριστεράς αναζητά η Επιτροπή Αλιβιζάτου

Εθελοντές για τη στήριξη της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη της ηγεσίας του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς επιχειρεί να προσελκύσει η Επιτροπή Αλιβιζάτου, με την αποστολή σχετικού email. Η επιτροπή προσπαθεί να πείσει τους πολίτες ότι μπορούν να βοηθήσουν, ανεξαρτήτως δεξιοτήτων και επαγγελματικής ιδιότητας.
«Ο Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών & Δεοντολογίας, κ. Αλιβιζάτος, καλεί εθελοντές ανά την Ελλάδα να ‘πάρουν μέρος’ στην αναδιοργάνωση της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης και να συμβάλουν με την ενεργό συμμετοχή τους στην αρτιότητα και διαφάνεια της εκλογικής διαδικασίας» αναφέρει το e-mail και παραπέμπει στη φόρμα δήλωσης συμμετοχής που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Επιτροπής.
Δικηγόροι, άτομα που έχουν εξοικείωση με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, με οργανωτικές ικανότητες καλούνται να ενισχύσουν την εκλογική διαδικασία, με την επιτροπή να δέχεται και προτάσεις για οτιδήποτε μπορεί κάποιος να προσφέρει και δεν έχει προς το παρόν σκεφτεί η επιτροπή.
«Επιλέξτε τη δραστηριότητα, όπου θέλετε να βοηθήσετε, συμβάλλοντας στη δημιουργία του νέου προοδευτικού φορέα. Εσείς είστε το ‘δομικό υλικό’ της ανοιχτής δημοκρατικής μας διαδικασίας», καταλήγει το μήνυμα της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Κεντροαριστεράς.
Το απόγευμα, η Επιτροπή θα συνεδριάσει ώστε να προχωρήσει η προετοιμασία για τις εκλογές. Στη συνεδρίαση αναμένεται να τεθεί η ολοκληρωμένη πρόταση για να πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως ηλεκτρονική ψηφοφορία, την οποία κατέθεσε, όπως είχε δεσμευτεί, ο Σταύρος Θεοδωράκης.
Ο κ. Θεοδωράκης θεωρεί ότι η πρότασή του θα διευρύνει σημαντικά την εκλογική βάση, αφού θα δώσει τη δυνατότητα να ψηφίσουν τα παιδιά που σπουδάζουν στο εξωτερικό, οι επιστήμονες, οι άνεργοι και όλοι όσοι αναζήτησαν λύσεις μακριά από την πατρίδα τα χρόνια της κρίσης. Επίσης, δεν θα αποκλεισθούν από την εκλογική διαδικασία πολίτες με κινητικά προβλήματα και κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών. «Η πρότασή μας δεν μεταβάλλει καθόλου το χρονοδιάγραμμα των εκλογών και δεν επιφέρει πρόσθετες οικονομικές επιβαρύνσεις. Και βέβαια εξασφαλίζει το αδιάβλητο της διαδικασίας, που αποτελεί πρώτιστο μέλημα όλων. Το πλέον σημαντικό είναι ότι η εξ αποστάσεως ψηφοφορία θα στείλει ένα μήνυμα σε όλη την κοινωνία ότι η προοδευτική παράταξη δεν θα περιχαρακωθεί σε στενά κομματικά όρια», ανέφερε σε δήλωσή του συμπληρώνοντας ότι το νέο προοδευτικό κίνημα για να είναι μεγάλο, για να είναι δυνατό, πρέπει να το ψηφίσουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που θα έρθουν στις κάλπες από όλους τους δυνατούς δρόμους.
Η πρόταση, επισημαίνει ο επικεφαλής του Ποταμιού, α) είναι απολύτως συμβατή με τις τεχνολογικές λύσεις που έχει ήδη προκρίνει η Επιτροπή υπό τον καθηγητή Ν. Κ. Αλιβιζάτο, β) δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό, γ) δεν απαιτεί επιπλέον χρόνο. Προβλέπει διαδικασία ηλεκτρονικής προεγγραφής για όσους θέλουν να ψηφίσουν εξ αποστάσεως, την ταυτοποίησή τους και τον τρόπο ψηφοφορίας.

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]