Ερώτηση Ντόρας Μπακογιάννη προς τον Υπουργό Οικονομίας και ΑνάπτυξηςΘΕΜΑ: «Βόλεμα» ημετέρων και πρωτοφανής δημόσια σπατάλη στο Ταμείο Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας και στο Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης

Παρά τη συνεχιζόμενη ύφεση της οικονομίας και την ανάγκη εξοικονόμησης και καλύτερης αξιοποίησης των δημοσίων πόρων, προκειμένου να στηριχθεί η ελληνική επιχειρηματικότητα, η κυβέρνηση επιλέγει να «βολεύει» δικούς της ανθρώπους σε διοικητικά συμβούλια οργανισμών που είτε έχουν συγχωνευθεί με άλλους είτε διαθέτουν ολιγάριθμο προσωπικό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Ταμείο Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας (ΤΑΝΕΟ), το οποίο έχει 2 υπαλλήλους, έμμισθο Πρόεδρο-Διευθύνοντα Σύμβουλο και 5μελές Διοικητικό Συμβούλιο.
Πρόσφατα, μάλιστα, το ΤΑΝΕΟ εγκαταστάθηκε στο χώρο του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ), με το οποίο ουσιαστικά συγχωνεύθηκε. Έτσι, λοιπόν, στα νοικιασμένα γραφεία της οδού Ξενίας, στο κέντρο της Αθήνας, συγκατοικούν περίπου 30 υπάλληλοι του ΕΤΕΑΝ, 2 υπάλληλοι του ΤΑΝΕΟ, 2 Διοικητικά Συμβούλια και 2 Πρόεδροι. Να σημειωθεί πως το ΕΤΕΑΝ έχει 4 αυτόνομα Ταμεία (Επιχειρηματικότητας, Εξοικονομώ κατ’ οίκον, Ενάλιο και Αγροτικής Επιχειρηματικότητας) και διοικείται από Πρόεδρο και 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο.
Αντιθέτως, το ΤΑΝΕΟ εμφανίζεται ως θυγατρική του ΕΤΕΑΝ, παρόλο που και στα δυο Ταμεία μέτοχος είναι το ίδιο το κράτος. Στο μεταξύ, 3 μέλη του Δ.Σ. του ΕΤΕΑΝ είναι ταυτόχρονα μέλη στο Δ.Σ. του ΤΑΝΕΟ.
Πρακτικά, λοιπόν, η κυβέρνηση αντί να αναπτύσσει την επιχειρηματικότητα, επιλέγει να αναπτύσσει κρατικούς φορείς, κατασπαταλώντας πολύτιμους δημόσιους πόρους.
Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Για ποιο λόγο συντηρούνται 2 Πρόεδροι και 2 Διοικητικά Συμβούλια σε 2 κρατικούς οργανισμούς που στην ουσία έχουν συγχωνευθεί, αφού οι μετοχές του ΤΑΝΕΟ έχουν περάσει στο ΕΤΕΑΝ; 
Ποιες οι αμοιβές των Προέδρων και των μελών των Δ.Σ. του ΤΑΝΕΟ και του ΕΤΕΑΝ;
Ποιο ακριβώς είναι το έργο του ΤΑΝΕΟ και του ΕΤΕΑΝ από το 2015 μέχρι σήμερα;
Εντός του 2017 έχουν χρηματοδοτηθεί δράσεις και επιχειρήσεις από τους συγκεκριμένους οργανισμούς;

Η ερωτώσα βουλευτής

                                           Ντόρα Μπακογιάννη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]