Πρέβεζα:Παρουσία πλήθος κόσμου η παρουσίαση του βιβλίου «Αλέξανδρος Παπαγεωργίου –Απομνημονεύματα»

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το κοινό της Πρέβεζας παρακολούθησε την παρουσίαση του βιβλίου «Αλέξανδρος Παπαγεωργίου –Απομνημονεύματα» που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Πρέβεζας.Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν τα Γενικά Αρχεία του Κράτους- Αρχεία Ν.Πρέβεζας και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πρέβεζας. Τα απομνημονεύματα του Στρατηγού Αλέξανδρου Παπαγεωργίου αποτυπώνει τις μνήμες του από την συμμετοχή του στα μεγαλύτερα ιστορικά γεγονότα (από την συμμετοχή του στην Μικρασιατική Εκστρατεία, τον πόλεμο του 1940 αλλά και την μετάβασή του στην Αίγυπτο και το Σουδάν).
Η κόρη του Αλέξανδρου Παπαγεωργίου ,Βικτωρία Παπαγεωργίου -Τζούρου επιμελήθηκε το βιβλίο και θεωρώντας χρέος στη μνήμη του να φέρει στη δημοσιότητα τα απομνημονεύματα του πατέρα της που αποτελούν κομμάτι της νεώτερης ιστορίας.
Με θερμά λόγια αναφέρθηκε στο βιβλίο ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης χαρακτηρίζοντας το ως μια έκδοση που κάνει πιο πλούσια την τοπική βιβλιογραφία και πρέπει να το διαβάσει κάθε Πρεβεζάνος.
Για το βιβλίο μίλησαν οι : Γεώργιος Κούρτης, επίτιμος πρόεδρος Ελεγκτικού Συνεδρίου, τ. πρόεδρος Παντείου Πανεπιστημίου και πρώην Δήμαρχος Δράμας, Πέτρος Αρταβάνης, υποστράτηγος ε.α. και Σπύρος Σκλαβενίτης, δρ. Ιστορίας, προϊστάμενος ΓΑΚ – Αρχείων Ν. Πρέβεζας.
Ο κ. Σκλαβενίτης στην ομιλία του επικεντρώθηκε όχι τόσο στο περιεχόμενο, αλλά στη συμβολή αυτού του βιβλίου στην ανάδειξη της σημασίας των ιδιωτικών αρχείων και του ρόλου τους στη μελέτη της τοπικής ιστορίας.
Αποσπάσματα από το βιβλίο ανέγνωσε ο κ. Κοσμάς Μαρκής, ενώ προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ του πρεβεζάνου σκηνοθέτη Μπάμπη Τσόκα με τίτλο «Μια ζωή αφιερωμένη στην πατρίδα».
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πρεβέζης κ.Χρυσόστομος, ενώ όπως τόνισε η κ.Τζούρου -η οποία ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι συμμετείχαν στην παρουσίαση και όλους όσοι συνέβαλλαν στην έκδοση του βιβλίου- τα έσοδα από την πώληση του στο Βιβλιοπωλείο της Μητρόπολης θα διατεθούν για την ενίσχυση του κοινωνικού έργου της Iεράς Μητρόπολεως.
Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]