Κατάθεση στεφάνου της Βουλευτού Μ. Τζούφη στην εκδήλωση μνήμης για το Ολοκαύτωμα των Λιγκιάδων.

Κατάθεση στεφάνου της Βουλευτού Μ. Τζούφη στην εκδήλωση μνήμης για το Ολοκαύτωμα των Λιγκιάδων.

Σε κατάθεση στεφάνου προς τιμήν των θυμάτων του Ολοκαυτώματος των Λιγκιάδων προέβη η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νομού Ιωαννίνων, Μ. Τζούφη, ως εκπρόσωπος του Προέδρου του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Συγκεκριμένα, την Κυριακή, 01/10/2017, στα πλαίσια των εκδηλώσεων μνήμης για το Ολοκαύτωμα των Λιγκιάδων, η Βουλευτής παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε και στη συνέχεια συμμετείχε στην κατάθεση στεφάνων που ακολούθησε από εκπροσώπους πολιτικών και τοπικών αρχών, φορέων, συλλόγων, από εκπρόσωπο του Γερμανικού Προξενείου, καθώς και από συγγενείς και συγχωριανούς των θυμάτων.
Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να κρατηθεί ζωντανή η μνήμη της τραγικής εκείνης ημέρας. Ήταν μεσημέρι Κυριακής, 3 Οκτωβρίου, πριν από 74 χρόνια, όταν δυνάμεις του Γερμανικού στρατού εισέβαλαν στους Λιγκιάδες, καταστρέφοντας ολοσχερώς το χωριό και δολοφονώντας εν ψυχρώ 82 κατοίκους, μεταξύ των οποίων 34 βρέφη και παιδιά και 37 γυναίκες. Οι μνήμες, όμως, παραμένουν άσβεστες.
Η εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο μνημείο που έχει στηθεί στους Λιγκιάδες, συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου, τον Δήμο Ιωαννιτών, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, την Τοπική Κοινότητα Λιγκιάδων και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λιγκιάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]