Ιωάννινα:Ψήφισμα πανηπειρωτικής -πανσυνταξιοδοτικής συγκέντρωσης

ΨΗΦΙΣΜΑ
ΤΗΣ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ – ΠΑΝΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
Όλοι εμείς οι συνταξιούχοι όλων των ασφαλιστικών ταμείων, που συγκεντρωθήκαμε σήμερα 6 του Οκτώβρη ημέρα Παρασκευή και ώρα 10.30 στο Εργατικό Κέντρο Ν. Ιωαννίνων, έπειτα από πρόσκληση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Συνταξιουχικών Σωματείων Ηπείρου, διαπιστώσαμε τα εξής:
Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βάζει σε εφαρμογή τα νέα αντισυνταξιουχικά μέτρα του 3ου μνημονίου με άμεσες μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις με την εφαρμογή της προσωπικής διαφοράς, παραπέρα μείωση του ΕΚΑΣ, μείωση των οικογενειακών επιδομάτων.
Οι περικοπές αυτές έρχονται πάνω στις θανατηφόρες περικοπές των προηγούμενων χρόνων και υποβαθμίζουν τις συντάξεις μας σε προνοιακά βοηθήματα.
Ακολουθούν: Ο αυτόματος κόφτης, η φοροληστεία, αλλά και νέα αντιλαϊκά – αντεργατικά – αντισυνταξιουχικά μέτρα για τα επόμενα χρόνια.
Διεκδικούμε τις συντάξιμες αποδοχές μας. Την 13η και 14η σύνταξη, την άμεση απόδοση των συντάξεων – εφάπαξ – μερισμάτων, ΕΚΑΣ, τα δικαιώματα μας  στην υγεία και ότι άλλο μας έχει αφαιρεθεί στο ακέραιο γιατί σε όλη μας τη ζωή τα πληρώσαμε. Δε χρωστάμε σε κανέναν δανειστή.
Απαιτούμε την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών – αντιλαϊκών – φορομπηχτικών νόμων. Τις θανατηφόρες διατάξεις περί χηρείας. Επιστροφή στα ακέραιο των παράνομα παρακρατηθέντων για την υγεία. Ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών μας ταμείων. Δεν νομιμοποιούμε στη συνείδησή μας καμία περικοπή.
Απορρίπτουμε τη φιλολογία της κυβέρνησης περί ανάπτυξης και σταθερότητας ως διέξοδο γιατί αυτά αποτελούν διέξοδο για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων που στο δικό τους βωμό θυσιάζονται οι συντάξεις μας και το σύνολο των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και του λαού.
Δίνουμε όλοι τη μάχη. Είμαστε και μένουμε στο δρόμο του αγώνα, με αποφασιστική, αδιάκοπη μαζική δράση για να προασπίσουμε τη ζωή μας, τη ζωή των παιδιών μας, της εργατικής – λαϊκής οικογένειας.
Δε δίνουμε καμιά ανοχή στα θανατηφόρα μέτρα της κυβέρνησης. Ανοίγουμε πόλεμο στην αδιαφορία, τον εφησυχασμό, την απάθεια, την απογοήτευση, το φόβο. Στη λογική «δε γίνεται όλοι ίδιοι είναι».
Καλούμε τους συναδέλφους μας σε αγωνιστική επαγρύπνηση εν όψει της ψήφισης του νέου προϋπολογισμού αλλά και των μέτρων της 3ης αξιολόγησης.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΔΥΝΑΜΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ – ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ – ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]