Ιωάννινα:Παρέλασαν .. τιμώντας τους ήρωες του '40[φωτο]

Αν και η μέρα ξεκίνησε με βροχοπτώσεις ,ένα μικρό "διάλειμμα" επέτρεψε να  γίνει  η παρέλαση με πλήθος κόσμου  να δίνει και φέτος  το παρόν, στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου
Και φέτος οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την καθιερωμένη δοξολογία στον στον Ιερό μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου. ,για να ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώο μπιζανομάχων  και  κατάθεση στεφάνων,όπου την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο   υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας.
Ακολούθησε η παρέλαση  μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων– οδηγών, αναπήρων–θυμάτων πολέμου, αντι-στασιακών οργανώσεων, τμημάτων ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας.
Ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας  έστειλε μήνυμα ενότητας απο την πρωτεύουσα της Ηπείρου ,επισημαίνοντας πωςη συσπείρωση και η ενότητα   των Ελλήνων ,μαζί με  την  κατανόηση των δυσκολιών και την πίστη για τελική νίκη ,θα βγάλουν τον ελληνικό  λαό  απο τις δύσκολες μέρες,λέγοντας χαρακτηριστικά :"Δώσαμε ένα δείγμα γραφής οι Έλληνες, ενάντια στο ναζισμό και τον φασισμό... Έδωσε μία μάχη ο λαός μας, ενωμένος και δόθηκε νικηφόρα. Η ενότητα του ελληνικού λαού μπορεί να μας βγάλει και από τις σημερινές δυσκολίες"


Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με συναυλία με επετειακά τραγούδια του Έπους του
1940 από την στρατιωτική μουσική της 8ης με-ραρχίας, μπροστά από το κτήριο της Περιφέρειας Ηπείρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]