Πανεπ.Iωαννίνων:Ηλεκτρονική πλατφόρμα του Πανεπ. του Βανκούβερ για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας!

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, κατά τον περασμένο Νοέμβριο, του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Καθ. κ. Γεωργίου Καψάλη στο Τμήμα Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Simon Frαser του Βανκούβερ του Καναδά και της υπογραφής Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με τον Πρύτανη του Ιδρύματος, Καθ. κ. Andrew Petter, είχε τεθεί το ζήτημα αξιοποίησης και από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας, που διαθέτει το Πανεπιστήμιο του Βανκούβερ. Από σήμερα, Ευρωπαϊκή Ημέρα Εορτασμού των Γλωσσών, το αίτημα αυτό εγκρίθηκε από το Πανεπιστήμιο του Βανκούβερ και κατά συνέπεια το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων θα είναι το πρώτο που μπορεί να χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο γλωσσικό υλικό για την εξ αποστάσεως διδασκαλία  της ελληνικής γλώσσας σε ολόκληρο τον κόσμο.
Σε μια διαδικασία αμοιβαιότητας και επιστημονικής δεοντολογίας και τεκμηρίωσης, ως Κέντρο Διδασκαλίας της Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έχει αποστείλει στο Πανεπιστήμιο του Βανκούβερ μια σειρά από βελτιωτικές προτάσεις για το γλωσσικό υλικό της συγκεκριμένης πλατφόρμας.
Ως Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, επιθυμώ να ευχαριστήσω θερμά τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Simon Fraser του Βανκούβερ του Καναδά, Καθ. κ. Andrew Petter, και τον Διευθυντή του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» στο Πανεπιστήμιο Simon Frαser, Καθ. κ. Ανδρέα Γερολυμάτο, για την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε διαμορφώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]