ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Game of Thrones και CNN αποθεώνουν τα Μετέωρα

Φύγε τώρα για το σημείο της Ελλάδας που αποτέλεσε έμπνευση για ένα από τα κάστρα του Game of Thrones ενώ «ανάγκασε» και το CNN να το αποθεώσει.
Φωτογραφίες από τα Μετέωρα στο Game of Thrones
Το κάστρο του Οίκου των Arryn στο Game of Thrones βρίσκεται στη Βόρεια Ιρλανδία και τα γυρίσματα να γυρίστηκαν εκεί  αλλά η παραγωγή της δημοφιλούς σειράς χρειάστηκαν και αξιοποίησαν φωτογραφίες από τα Μετέωρα για τη δημιουργία και την ολοκλήρωση του σκηνικού.

CNN: «Πρωτεύουσα» της περιπέτειας στην Ελλάδα
Εκτός από την ιερή ιστορία και τα δεκάδες μοναστήρια τους τα Μετέωρα έχουν καταφέρει να γίνουν «πρωτεύουσα» της περιπέτειας στην Ελλάδα ανέφερε ένα εκτενές αφιέρωμα του CNN. Ψηλά, πάνω από το τοπίο των Μετεώρων οι δραματικές κορυφές ψαμμίτη έχουν βοηθήσει τα Μετέωρα να αναδειχτούν ως ένα δημοφιλές κέντρο για ορειβάτες από όλο τον κόσμο. Οι διαδρομές ποικίλλουν και είναι κατάλληλες για απόλυτα αρχάριους αλλά και για επαγγελματίες ορειβάτες. Ράφτινγκ, ορεινή ποδηλασία, σκι και σνόουμπορντ είναι μερικές από τις δραστηριότητες που οι ανήσυχοι ταξιδιώτες μπορούν να απολαύσουν σε μια ακτίνα, λίγες ώρες μακριά από την πόλη.

Καστράκι: Ένα ...εγκλωβισμένο χωριό σε συμπληγάδες
Το χωριό Καστράκι (5 χλμ. από Καλαμπάκα), καθώς είναι κτισμένο στη ρίζα των βράχων, μοιάζει εγκλωβισμένο ανάμεσα σε γιγάντιες συμπληγάδες πέτρες. Τούρκικα έγγραφα του 15ου αι. αναφέρονται στο Καστράκι με το όνομα Qastiro. Ο ναός του Αγίου Αθανασίου με αγιογραφίες του 18ου αι. και η τρίκλιτη βασιλική της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη θέση «Αδράχτι» με εικονοστάσι του 16ου αιώνα, είναι οι σημαντικότερες εκκλησίες του χωριού.

Σαρακίνα: Ένα γεφύρι 600 ετών
Απέχει μόλις λίγα μέτρα από τα Μετέωρα και η ηλικία του αγγίζει τα 600 χρόνια. Ο λόγος για το περίφημο πέτρινο γεφύρι της Σαρακίνας που ήταν η βασικότερη σύνδεση των χωριών της Πίνδου και του Ασπροποτάμου. Η παράδοση μάλιστα αναφέρει πως κατά την ελληνική επανάσταση οι κλέφτες είχαν κόψει σε τρία σημεία τη γέφυρα για να ανακοπεί η πορεία του Πασά των Ιωαννίνων προς τα χωριά της Θεσσαλίας. Στον βράχο «Πέτρα», βόρεια της γέφυρας μη χάσεις την ευκαιρία να δεις το ξωκλήσι των Αγίων Αποστόλων με τις πανέμορφες τοιχογραφίες.
 autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]