Πρέβεζα:Αισιοδοξία για τη φετινή ελαιοκοµική περίοδο

Αισιοδοξία επικρατεί στις ελαιοκομικές περιοχές της χώρας σχετικά με την παραγωγή λαδιού την φετινή χρονιά.
Όπως αναφέρει σε αναλυτικό ρεπορτάζ της η εφημερίδα «Ύπαιθρος Χώρα», με σύµµαχο τις καλές καιρικές συνθήκες, στις περισσότερες ελαιοκοµικές περιοχές, τόσο η ανθοφορία όσο και η καρπόδεση των δέντρων εξελίχθηκαν οµαλά, ενώ έχει αποτραπεί µέχρι στιγµής η επέλαση του δάκου. Σε ότι αφορά την Ήπειρο, η παρατεταµένη ξηρασία µε τις πολύ υψηλές θερµοκρασίες, ιδιαίτερα ασυνήθιστες για την περιοχή, κράτησαν µακριά τους δακοπληθυσµούς, αλλά τα ελαιόδεντρα σε κάποιες περιπτώσεις εµφάνισαν σηµάδια από την ανοµβρία, όπως για παράδειγµα στην περιοχή της Άρτας, όπου ο κύριος όγκος της παραγωγής προέρχεται από ξηρικούς ελαιώνες.
«Μέτρια» χαρακτηρίζει την χρονιά για τον Νοµό Πρεβέζης ο γεωπόνος της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Πρέβεζας Αλέξιος Τσαπάρας λόγω των καιρικών συνθηκών (ανοµβρία, υψηλές θερµοκρασίες). Οι µέχρι τώρα εκτιµήσεις κάνουν λόγο για 3.200 τόνους λάδι, όταν πέρσι ήταν περίπου 3.000. Στην Άρτα , η λειψυδρία φαίνεται να δημιούργησε το μεγαλύτερο πρόβλημα αφού η περσινή περίοδος έκλεισε με 542 τόνους ενώ η παραγωγή φέτος εκτιμάται στους 570 τόνους.
Στη Θεσπρωτία, προηγήθηκε καλή ανθοφορία και καρπόδεση, αλλά υπάρχει έντονος προβληµατισµός εξαιτίας της παρατεταµένης ξηρασίας. Σύμφωνα με τη Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας,πέρσι, η χρονιά έκλεισε µε 400 τόνους λάδι, ενώ φέτος αναµένεται µικρή αύξηση, της τάξεως του 10% – 20%

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]