Ο ευαίσθητος ιερέας που φροντίζει τα αδέσποτα ζώα

Φροντίζει με πολλή αγάπη όλα τα αδέσποτα ζώα που εγκαταλείπουν οι άνθρωποι στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών της Λέσβου, όπου ιερουργεί, προσφέροντας έτσι σπουδαίο έργο και αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση. Ο λόγος για τον ιερέα Χρήστο Τσιτμηδέλλη, ο οποίος έχει αγκαλιάσει ό…

Φροντίζει με πολλή αγάπη όλα τα αδέσποτα ζώα που εγκαταλείπουν οι άνθρωποι στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών της Λέσβου, όπου ιερουργεί, προσφέροντας έτσι σπουδαίο έργο και αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση.
Ο λόγος για τον ιερέα Χρήστο Τσιτμηδέλλη, ο οποίος έχει αγκαλιάσει όλα τα τετράποδα (σκυλιά και γάτες) της περιοχής και φροντίζει για τη στέγη, την τροφή και, γενικότερα, τη φροντίδα τους.
«Κάθε άνθρωπος έχει χρέος και καθήκον να κάνει τα αυτονόητα. Ο άνθρωπος πρέπει να αγαπάει τον Θεό και τους συνανθρώπους του και την υπόλοιπη αγάπη να τη διαθέτει στη φύση και τα ζώα», λέει.
«Δεν νοείται να είσαι Χριστιανός και να μην αγαπάς τα ζώα», τονίζει και φανερά προβληματισμένος συμπληρώνει ότι δεν ευθύνεται η οικονομική κρίση για την εγκατάλειψη των ζώων, αλλά «είναι θέμα ανθρωπιάς. Δεν μπορείς να αφήνεις ένα ζώο απροστάτευτο. Το ζώο δεν έχει έξοδα».
Δεν νοείται να είσαι Χριστιανός και να μην αγαπάς τα ζώα
Όπως χαρακτηριστικά υποστηρίζει, ο ελληνικός λαός δεν είναι φιλόζωος. «Η προστασία των ζώων είναι πολιτισμός. Είναι θέμα παιδείας… Από μικρός ο άνθρωπος πρέπει να εκπαιδεύεται από τους γονείς του να έχει σωστή συμπεριφορά απέναντι στα απροστάτευτα ζώα. Βλέπεις παιδιά -και όχι μόνο- με αεροβόλα να χτυπούν γάτες, σκύλους και να το θεωρούν παιχνίδι. Δεν φέρονται σωστά».
Ο ιερέας δεν παραλείπει, ωστόσο, να αναφερθεί και στην κακοποίηση των ζώων από κτηνοβάτες σε χώρες της Βόρειας Ευρώπης. «Βλέπεις και στο εξωτερικό, π.χ. στη Γερμανία και την Ολλανδία, που φιλοζωικά σωματεία χρησιμοποιούν τα ζώα για κτηνοβασία. Τα βασανίζουν! Άλλος λίγο, άλλο πιο πολύ».
«Τα αγαπητά και αξιόλογα αυτά πλάσματα δίνουν απεριόριστη αγάπη. Δεν εγκαταλείπουν ποτέ τα αφεντικά τους, ενώ το αντίθετο γίνεται πολύ συχνά. Έχω προβληματιστεί πολύ. Δεν μπορείς να εγκαταλείπεις ένα γερασμένο ζώο. Είναι ανεύθυνοι αυτοί που το πράττουν. Είναι σαν να εγκαταλείπεις τη μητέρα σου στα γηρατειά, επειδή δεν την έχεις πια ανάγκη! Καταντήσαμε απάνθρωποι, δυστυχώς».
Ο ιερέας αντιδρά στα απαράδεκτα αυτά φαινόμενα ζητώντας παραδειγματισμό και τιμωρία από την κοινωνία και τη Δικαιοσύνη.
«Η Δικαιοσύνη επίσης είναι άδικη. Ο εισαγγελέας πρέπει να παίρνει σωστή θέση. Η Πολιτεία πρέπει να δείξει ευαισθησία στο συγκεκριμένο θέμα, να προστατεύσει τα ζώα. Ο Θεός του ζώου είναι το κράτος και ο άνθρωπος», λέει χαρακτηριστικά.
«Δυστυχώς, δεν υπάρχει μέριμνα ούτε από τον δήμο. Δεν έχει πάρει σοβαρά το θέμα. Η Ε.Ε. έδωσε στον δήμο χρήματα για αυτόν τον σκοπό και δεν βρέθηκε ένας εισαγγελέας να δει αν αξιοποιήθηκαν εκεί όπου έπρεπε. Είναι αξιόποινη πράξη», συνεχίζει ο ίδιος.
«Το αποτέλεσμα είναι να βρω πολλές φορές τον μπελά μου», αναφέρει.
Σε όσους του λένε: «Δίνεις τόσα χρήματα για ζώα, ενώ υπάρχουν άνθρωποι που πεινάνε», αυτός λέει ότι «είναι ιερό καθήκον. Ως κληρικός βοηθάω και τον συνάνθρωπο, αλλά και τα ζώα, όποιον έχει ανάγκη. Έχουμε χρήματα στο Φιλόπτωχο και βοηθάμε τους ανθρώπους της ενορίας μας, όμως ο Θεός δεν έπλασε μόνο τον άνθρωπο, αλλά όλο το ζωικό βασίλειο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]