Η Ένωση Γονέων καταδικάζει την πρωτοφανή απόφαση του Δήμου Ζίτσας να απολύσει τις καθαρίστριες των σχολείων...

Η Ένωση Γονέων καταδικάζει την πρωτοφανή απόφαση του Δήμου Ζίτσας να απολύσει τις καθαρίστριες των σχολείων και να επαναπροκηρύξει τις θέσεις. Πρόκειται για μια εξέλιξη επικίνδυνη η οποία δεν λύνει  κανένα πρόβλημα, αντίθετα δημιουργεί τεράστια προβλήματα επιβίωσης στις οικογένειες των απολυμένων καθαριστριών σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη.
Ως γονείς συμπαραστεκόμαστε στα δίκαια αιτήματα των καθαριστριών των σχολείων που εδώ και χρόνια διεκδικούν το αυτονόητο βρίσκοντας απέναντί τους την κοροϊδία και την παραπλάνηση διαχρονικά από τις κυβερνήσεις.
Το πρόβλημα της ανεργίας και συνολικά τα λαϊκ
ά προβλήματα δεν λύνονται με την αναδιανομή της φτώχειας, και με πολιτικές που τσακίζουν τα δικαιώματα και τις ανάγκες του λαού μας. Οι καθαρίστριες των σχολείων όπως και όλοι  οι εργαζόμενοι, απαιτείται να έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα,  όχι μόνο για να σταθούν στα πόδια τους οι ίδιοι, αλλά και γιατί είναι ανάγκη και δικαίωμα όλων των λαϊκών οικογενειών να στέλνουν τα παιδιά τους σε ένα σχολείο που τους αξίζει, δημόσιο, δωρεάν,  σύγχρονο, καθαρό και ασφαλές.
Καλούμε τον Δήμο Ζίτσας να πάρει πίσω την απόφασή του για προκήρυξη νέου διαγωνισμού και να ανανεώσει τις συμβάσεις των καθαριστριών, ώστε να μην γίνει αυτός που θα κατέχει τα πρωτεία στην εισαγωγή των πιο αντιδραστικών εργασιακών μέτρων στον τομέα της καθαριότητας των σχολείων .
Για το Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

   ΛΟΥΚΙΑ ΚΙΤΣΟΥ                                                       ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]