Όλγα Γεροβασίλη: «Η αντιπολίτευση –και όχι μόνο η αξιωματική– δίνουν σήμα ρουσφετολογικού και πελατειακού κράτους στους επενδυτές» «Η κυβέρνηση δεν απειλείται, ούτε εκβιάζεται»

Όλγα Γεροβασίλη: «Η αντιπολίτευση –και όχι μόνο η αξιωματική– δίνουν σήμα ρουσφετολογικού και πελατειακού κράτους στους επενδυτές»
«Η κυβέρνηση δεν απειλείται, ούτε εκβιάζεται»

Τις εξελίξεις αναφορικά με την επένδυση της Eldorado Gold σχολίασε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη.

«Κατανοώ την αγωνία και την απελπισία των εργαζομένων και προφανώς δεν είναι καθόλου ευχάριστη εξέλιξη. Δεν θέλουμε κανένας άνθρωπος να χάνει τη δουλειά του ειδικά με τις παρούσες συνθήκες στη χώρα», εξήγησε η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης και πρόσθεσε: «Η αγωνία μας είναι το παρόν και το μέλλον των εργαζομένων. Και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της εταιρείας, όμως, εκβιάζονται –για τρίτη μάλιστα φορά– με απόλυση από την εταιρεία που τους χρησιμοποιεί ως ασπίδα».

Απαντώντας στις αιτιάσεις της εταιρείας, η κ. Γεροβασίλη σημείωσε ότι «η εταιρεία έστειλε τελεσίγραφο στην κυβέρνηση και αυτό δεν είναι θεμιτός τρόπος απέναντι σε μία δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση και ένα κράτος της Ευρώπης», ενώ ξεκαθάρισε πως «η κυβέρνηση δεν απειλείται και ούτε εκβιάζεται από τέτοιους μηχανισμούς. Η υποχρέωση της κάθε κυβέρνησης είναι να υπερασπίζεται τα συμφέροντα δημοσίου συμφέροντος και, μάλιστα, μακροπρόθεσμα».

Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης υπενθύμισε πως «εμείς θέλουμε όλες τις επενδύσεις και θέλουμε και αλλαγή παραγωγικού μοντέλου. Υπάρχουν πολλές επενδύσεις που προχώρησαν, όπως της Cosco, όπου επαναδιαπραγματευθήκαμε (τη σύμβαση) και το πλάνο προχώρησε και ολοκληρώθηκε κανονικά».

Σχετικά με τη στάση της κυβέρνησης, η κ. Γεροβασίλη σημείωσε ότι «ο πρωθυπουργός δεν θα απαντήσει σε τελεσίγραφα και οφείλει να μην το κάνει. Όποιος θέλει να κάνει μία επένδυση δεν τηλεφωνεί στον Πρωθυπουργό, υπάρχουν οι ανάλογες υπηρεσίες. Το πελατειακό μοντέλο, που κάποιοι θέλουν να συντηρήσουν, να το ξεχάσουν. Εάν υπάρχει δυσκινησία στις διαδικασίες, να βοηθήσουμε».

Σύμφωνα με την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, η αντιπολίτευση –και όχι μόνο η αξιωματική – δίνουν σήμα από ποια διεύθυνση να περνάνε οι επενδυτές, συντηρώντας το πελατειακό και ρουσφετολογικό κράτος. «Αυτό το σήμα πρέπει να στείλει η χώρα για τους επενδυτές;» διερωτήθηκε η κ. Γεροβασίλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]