Ο Μητσοτάκης ξετυλίγει το όραμά του για το αύριο στη ΔΕΘ

«Η επιβράβευση των ικανών και τολμηρών και η στήριξη των αδυνάτων» θα είναι τα βασικά ιδεολογικά και οραματικά στοιχεία στα οποία θα δομήσει την αποψινή του ομιλία στο Βελίδειο συνεδριακό κέντρο στο πλαίσιο της 82 ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου θα παρουσιάσει το σχέδιό του για το μέλλον της χώρας.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να σχολιάσει τα όσα δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας για το θέμα των επενδύσεων, καταλογίζοντας «ανικανότητα» και χαρακτηρίζοντας «λόγια του αέρα» όσα είπε ο πρωθυπουργός στην 82η ΔΕΘ, ενώ θα στρέψει τα πυρά του στην κυβέρνηση και για το ζήτημα της θαλάσσιας ρύπανσης στον Σαρωνικό.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ αναμένεται να τονίσει ότι στόχος του είναι «να πετύχει την ευημερία, την προκοπή για όλους, να είναι η Ελλάδα μια χώρα με αυτοπεποίθηση και αξιοπρέπεια, με πραγματική ελευθερία και γνήσια αλληλεγγύη. Μια χώρα που θα δίνει ευκαιρίες σε όλους, ιδιαίτερα στους αδύναμους. Θα αφήσει πίσω την κρίση και την καχεκτική οικονομία, θα ενισχύσει τους θεσμούς. Θα βάλει τέλος στο φόβο, την ανασφάλεια, τη ντροπή και την απογοήτευση».

Θα περιγράψει «την Ελλάδα που αξίζουμε, την χώρα που οι άξιοι επιβραβεύονται και οι πιο αδύναμοι υποστηρίζονται» και θα υπογραμμίσει πως «πρέπει να αφήσουμε πίσω τις αυταπάτες και τις ιδεοληψίες και να αγκαλιάσουμε την αλήθεια, απελευθερώνοντας τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας από τα δεσμά του κρατισμού». Στόχος του είναι «μια ισχυρή δημοκρατία με στιβαρούς θεσμούς που εγγυώνται δικαιοσύνη, διαφάνεια, λογοδοσία» και το σχέδιο του περιλαμβάνεις τρεις προτεραιότητες:

1. Τη δημιουργία πολλών νέων δουλειών, μέσα από μια «έκρηξη» ιδιωτικών επενδύσεων.

2. Τη μείωση των φορολογικών βαρών με εξορθολογισμό της λειτουργίας του κράτους.

3. Ενίσχυση των νέων και των πιο αδύναμων συμπολιτών.

Στη βάση των παραπάνω προτεραιοτήτων ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει τα μέτρα και τις πολιτικές για την υλοποίηση των δεσμεύσεων του.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ θα είναι τελείως διαφορετικός από τον κ. Τσίπρα» δήλωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β” Αθηνών Γιώργος Κουμουτσάκος, ενόψει της προγραμματισμένης ομιλίας του προέδρου της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη.

«Θα σεβαστεί την αξιοπρέπεια και τη νοημοσύνη των πολιτών, δύο στοιχεία τα οποία έχουν υποστεί βάρβαρη επίθεση τα τελευταία χρόνια» είπε ο κ. Κουμουτσάκος, διαβεβαιώνοντας πως «ό,τι ειπωθεί, όποια δέσμευση υπάρχει, όποια προοπτική ανοιχθεί θα εφαρμοστεί».

«Το πρώτο πράγμα που θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι με την παρέμβασή του να δώσει προοπτική εφαρμόσιμη για τη χώρα, να επαναφέρει την ελπίδα και την προοπτική στους πολίτες, με πρώτο στόχο η ελληνική κοινωνία να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας. Ο Κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει το σκεπτικό και το όραμά του για μία επανεκκίνηση της Ελλάδας προς μία καλύτερη και πιο ελπιδοφόρα πορεία», εξήγησε.

Στις 11 σήμερα το πρωί ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί περίπτερα της 82ης ΔΕΘ και αύριο στη 1μ.μ. θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

Την Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου στις 13:00, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».
 rizopoulospost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]