«Θερίζουν» οι καρδιοπάθειες στην Κύπρο - Δύο χιλιάδες θάνατοι κάθε χρόνο

Επιμέλεια: Τάσος Αναστάση


Θερίζουν οι καρδιοπάθειες και ο καρκίνος στην Κύπρο (ΠΙΝΑΚΕΣ)
H καρδιά αυτού του κοριτσιού χτυπάει σχεδόν έξω από το σώμα του (Βίντεο)
Στην Κύπρο, 40.000 καρδιοπαθείς νοσηλεύονται ετησίως στα δημόσια νοσοκομεία, ενώ από τις καρδιαγγειακές παθήσεις χάνουν τη ζωή τους παγκύπρια 2.000 συνάνθρωποι μας, σύμφωνα με την Καρδιολογική Εταιρεία Κύπρου.

Τελευταίες επιδημιολογικές μελέτες στην Κύπρο, κατέδειξαν ότι το 27.8% των ενηλίκων είναι παχύσαρκοι και το 36.1% είναι υπέρβαροι, ενώ όσον αφορά στα παιδιά κάτω των 16 ετών το 8.1% είναι παχύσαρκα και το 20.1% υπέρβαρα, όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου.
Τα καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια, σημειώνεται, αποτελούν την κυριότερη αιτία θανάτου ανά την υφήλιο, με περισσότερους από 17 εκατομμύρια θανάτους ετησίως. Εάν η κατάσταση δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα, υπολογίζεται ότι ο αριθμός αυτός θα εκτοξευτεί στα 23 εκατομμύρια μέχρι το 2030, προειδοποιεί ο Πρόεδρος της Καρδιολογικής Εταιρείας Κύπρου Δρ. Γιώργος Γεωργίου.

Μιλώντας στη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς που φέτος στέλνει το μήνυμα «Δώσε Δύναμη στην Καρδιά σου», ο Δρ. Γεωργίου υπογράμμισε ότι στόχος της Εκστρατείας Διαφώτισης που διοργανώνει η Καρδιολογική Εταιρεία σε όλες τις πόλεις της Κύπρου την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για τα καρδιαγγειακά νοσήματα, που τις τελευταίες δεκαετίες αποτελούν μάστιγα για τις αναπτυγμένες χώρες παγκόσμια και τείνουν να μετατραπούν σε «πανδημία» για τον πλανήτη, αγγίζοντας και τους πληθυσμούς των αναπτυσσόμενων χωρών.


Εκστρατεία Διαφώτισης: «Δώσε Δύναμη στην Καρδιά σου»

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εκστρατεία διαφώτισης της Καρδιολογικής Εταιρείας Κύπρου, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Υγείας Δρος Γιώργου Παμπορίδη, υλοποιεί μια σειρά από δράσεις με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη του διακεκριμένου Καρδιολόγου Δρος Σταύρου Δράκου, την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου, μεταξύ 18:00 - 19:00, στη Δημοσιογραφική Εστία στη Λευκωσία, με θέμα «Σύγχρονη Αντιμετώπιση της Καρδιακής Ανεπάρκειας και καινοτόμες κατευθύνσεις».

Την Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί σε όλες τις πόλεις Εκστρατεία Διαφώτισης του κοινού, μεταξύ 17:00 - 19:00. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερώνεται από καρδιολόγους για την πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων και να υποβάλλεται σε δωρεάν μέτρηση της αρτηριακής πίεσης, ενώ ταυτόχρονα θα διανέμεται διαφωτιστικό υλικό.

Χώροι διεξαγωγής:

Λευκωσία: The Mall of Cyprus

Λεμεσός: My Mall Limassol

Πάφος: Kings Avenue Mall

Λάρνακα Πλατεία Ερμού

 offsite.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]