Ιωάννινα:Επιστολή μητέρας για υπερπληθή τμήματα [34 μαθητών ]σε Δημ.Σχολείο

Την ανησυχία της εκφράζει μέσω επιστολής που έστειλε στο epirus-tv-news,μητέρα  μαθητή που φοιτά στο 3ο Δημοτικό Σχολείο  Μαρμάρων , με έδρα τα Καρδαμίτσια.
Ο προβληματισμός  της αφορά στα  υπερπληθή  τμήματα του Γ1 και   Γ3 ,όπου σε κάθε αίθουσα βρίσκονται 34 παιδιά .
Η μητέρα  στην επιστολή της ,επισημαίνει  μεταξύ άλλων την κρισιμότητα της Γ τάξης ,με τους μικρούς μαθητές να αρχίζουν σιγά σιγά να μπαίνουν στα πιο δύσκολα  ,ενώ αναφέρεται  και στα  παράπονα που εισπράττουν οι γονείς  απο τα παιδιά.
Παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή της 


Καλημέρα σας , θα ήθελα να αναφερθώ  σ΄ένα  ζήτημα που αφορά τα παιδιά του 3ου  Δημοτικού Σχολείου Μαρμάρων  με έδρα τα Καρδαμίτσια.
Λόγω  κωλύματος της εκπαιδευτικού ,οι μαθητές  του Γ2 αναγκαστικά χωρίστηκαν στη  μέση και μοιράστηκαν στα άλλα 2 τμήματα  .
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα στο  τμήμα Γ1 και στο  Γ3 να  βρίσκονται  σε κάθε αίθουσα 34 παιδιά !
Αντιλαμβάνεστε, πως ο αυξημένος αριθμός μαθητών στην ίδια αίθουσα δυσκολεύει τις συνθήκες   κάτω από οποίες γίνεται το μάθημα .
Αναρωτιέμαι  ,ως μητέρα, αν κάτι τέτοιο είναι νόμιμο ..
Η  Διεύθυνση  του σχολείου υπογραμμίζει στους ενδιαφερόμενους γονείς ,πως  έχει κάνει κάποιες ενέργειες ,για το επίμαχο ζήτημα.
Εγώ όμως ως γονιός ,βλέπω πως  ο καιρός περνά  και  λύση  δεν δίνεται ...
 Η  Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ιωαννίνων απο την πλευρά της , επισημαίνει πως  το κράτος δεν έχει τα απαραίτητα κονδύλια ,  για  να μισθώσει  αντικαταστάτες.

Οι μαθητές παραπονιούνται στους γονείς τους ,πως δεν χωρούν  στα θρανία ,ενώ δεν λείπουν και τα παράπονά τους για το γεγονός πως δεν ξέρουν τι να διαβάσουν καθημερινά.
 Απο  το σχολείο μας καθησυχάζουν,  λέγοντάς μας ,ότι  παρά τον αυξημένο αριθμό μαθητών  στα τμήματα που σας ανέφερα , η   διδασκαλία γίνεται  σωστά.
 Εμείς  όμως στο σπίτι  βλέπουμε ξεκάθαρα την αλήθεια ..
 Δεν ξέρουμε τί άλλο να κάνουμε σαν γονείς .. Θεωρώ ότι η  Γ τάξη είναι μια τάξη που  βάζει τα παιδάκια  στα δύσκολα,με   μαθήματα όπως η  ιστορία ,τα θρησκευτικά ,συνεχή  τέστ , αποστήθιση , ερωτήσεις  ..
Ως μητέρα εκτιμώ πως τα παιδιά στα συγκεκριμένα  υπεράριθμα τμήματα νοιώθουν λίγο  σαν χαμένα . ..
Αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες κάτω απο τις οποίες οι εκπαιδευτικοί της χώρας καλούνται να ασκήσουν το λειτούργημά τους ,αλλά και εμείς ως γονείς , ανησυχούμε και θέλουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας .
Αυτό που ζητώ ,είναι να  έχουμε μια  επίσημη ενημέρωση απο το σχολείο ,για  να γνωρίζουμε πότε θα λυθεί το πρόβλημα ..Δεν θέλουμε ασαφείς απαντήσεις τύπου   ..."το ρυθμίζουμε το θέμα " 
Σας ευχαριστώ 

Μητέρα απο το 3ο Δημοτικό Σχολείο Μαρμάρων "

Με αφορμή την  παραπάνω επιστολή , το epirus-tv-news.gr επικοινώνησε με την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση και συνομίλησε με τον κ.Λώλη Θωμά ,Προϊστάμενο Eκπαιδευτικών Θεμάτων.
Οπως επισήμανε ο κ.Λώλης, στην αρχή της κάθε σχολικής χρονιάς σε όλη τη χώρα συνήθως υπάρχουν κάποια προβλήματα ,άλλοτε με εκπαιδευτικά κενά ,άλλοτε με υπερπληθή σχολικά τμήματα ,στα οποία ο εκάστοτε Σύλλογος Διδασκόντων απο την πρώτη στιγμή προσπαθεί να δώσει μια προσωρινή  λύση ,μέχρι να καταστεί εφικτή η αποκατάσταση του προβλήματος.
Δυστυχώς το προεδρικό διάταγμα ,υπογράμμισε ο κ.Λώλης ,δεν  δίδει σαφή εντολή στην  εκάστοτε σχολική Διεύθυνση ,για το τί  ακριβώς θα πρέπει να πράξει, σε περίπτωση που προκύψει ανάλογο πρόβλημα στην αρχή ή και κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
"Προφανώς και στην περίπτωση που μας αναφέρετε ,ο Σύλλογος Διδασκόντων του  3ου Δημοτικού  Σχολείου  Μαρμάρων,προχώρησε σε αυτή τη λύση ,που φυσικά και είναι προσωρινή και σε καμία περίπτωση δεν θα κυλήσει η σχολική χρονιά με 34 μαθητές μέσα σε μια σχολική αίθουσα" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Λώλης.
Ο Προϊστάμενος Eκπαιδευτικών Θεμάτων,περιέγραψε  παράλληλα μιλώντας στο epirus-tv-news και την γενικότερη εικόνα που  έχει δημιουργηθεί στα σχολεία που βρίσκονται  μακριά απο το κέντρο των Ιωαννίνων.
"Οταν  φτιάχτηκαν τα σχολεία μακριά απο το κέντρο  ,όπως στην Ανθούπολη ,στα Καρδαμίτσια και σε άλλες περιοχές ,δεν φαντάζονταν κανείς το "κύμα" αποκέντρωσης που θα ακολουθούσε ,καθώς πολλά νέα ζευγάρια επιλέγουν την αποκέντρωση , γεγονός που  προκάλεσε   απότομη  και μη αρχικώς υπολογίσιμη ,πληθυσμιακή έκρηξη .Ετσι ,ενώ για παράδειγμα το 7ο Δημ.Σχολείο δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα μαθητικού υπερπληθυσμού , σχολεία  εκτός κέντρου ,όπως το  3ο Δημοτικό Σχολείο   Μαρμάρων στα Καρδαμίτσια ,που είναι και απο τα μεγαλύτερα , αντιμετωπίζουν αυτό το  πρόβλημα.
"Διαβεβαιώνουμε όμως  για μια ακόμη φορά τους γονείς πως η λύση  που έχει δοθεί είναι προσωρινή, μέχρι την αποκατάσταση του προβλήματος στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα,με σύσσωμους τους εκπαιδευτικούς και στα Ιωάννινα, να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους ,παρά τις δυσκολίες" υπηρετώντας το πολύτιμο αγαθό της γνώσης "κατέληξε ο κ.Λώλης ,τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά για τη συνομιλία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]