Πνευμ.Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών:To Τμήμα Παραδοσιακών Χορών στη Βουδαπέστη!


ΣΤΗΝ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΦΕΤΙΝΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.
Με μια ακόμη πετυχημένη διεθνή
παρουσία, που πραγματοποιήθηκε στην Βουδαπέστη το διάστημα 2-4/8/2017 με συμμετοχή μουσικοχορευτικών σχημάτων  από Ελλάδα, Ουγγαρία, Αργεντινή, Κροατία και Λετονία, έκλεισε την εκπαιδευτική και καλλιτεχνική χρονιά 2017-18, το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών.
Το έμπειρο και διεθνώς βραβευμένο από το 2009 στη Λιθουανία ηπειρώτικο συγκρότημα, παρουσίασε χορούς και ερμήνευσε τραγούδια από την Ήπειρο, Μακεδονία και Θράκη ενώ έκλεισε το πρόγραμμα του με λαϊκούς χορούς, πεδίο που δραστηριοποιείται επίσης αφού είναι μέλος της ομάδας χορευτών που εντάχθηκε στο βιβλίο παγκοσμίων ρεκόρ Γκίνες (Guinness World Records) το 2015 στην Αγία Νάπα Κύπρου.
Στις σημαντικές στιγμές της γενικότερης παρουσίας συγκαταλέγεται η υποδοχή γιαννιώτικης της αποστολής στην Ελληνική Πρεσβεία της Ουγγρικής Πρωτεύουσας από τον Πρέσβη κ. Δημήτριο Λέτσιο, ηπειρώτη στην καταγωγή, ο οποίος ευχήθηκε καλή επιτυχία στο φεστιβάλ αλλά και στο γενικότερο έργο που παράγει το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών και το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννίνων.
Οι υπεύθυνοι του Συγκροτήματος, εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής  κκ Ηλίας Γκαρτζονίκας και Νίκος Νούσιας, αφού εξέφρασαν τις ευχαριστίες των χορευτών και μελών για την φιλοξενία και μετέφεραν τους χαιρετισμούς του Δημάρχου κ. Θωμά Μπέγκα και του Προέδρου Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων κ. Κώστα Γκόγκου, τον προσκάλεσαν να παρακολουθήσει την παράσταση, κάτι που προς γενική ευχαρίστηση έγινε, παρά την αφόρητη ζέστη που επικρατούσε αφού η Βουδαπέστη τελούσε για μέρες υπό συνθήκες καύσωνα.
Στην γνωριμία των μελών με πολιτιστικά και ιστορικά στοιχεία της Βουδαπέστης, εκτός άλλων, συγκαταλέγονταν και εκείνα που έχουν ιδιαίτερη αξία για τον ελληνισμό όπως η Κρεμαστή Γέφυρα με την συνεισφορά του Γεωργίου Σίνα, η Ορθόδοξης Εκκλησία Κοίμησης της Θεοτόκου, το μνημείο για τους Έλληνες πεσόντες, το μνημείο για τον γλύπτη Αγαμέμνων Μακρή κ.α.
Η καλλιτεχνική χρονιά 2017-18, που έκλεισε με την συγκεκριμένη διεθνή παρουσία για το Τμήμα, χαρακτηρίστηκε για μια ακόμη φορά από τον πλουραλισμό και την στοχευμένη δράση. Ξεκίνησε με παρουσία ενώπιων του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατία κ. Προκοπίου Παυλόπουλου στα εγκαίνια του Μουσείου Αρυροτεχνίας, ενώ στις πολλές παραγωγές που πραγματοποίησε, σημαντικότερες διοργανώσεις ήταν το «4ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορού Δήμου Ιωαννίνων», το «1ο Παιδικό Φεστιβάλ», η συνδιοργάνωση του «Σεμιναρίου Παραδοσιακού Χορού» και η «Γιορτή Παραγωγής Τσίπουρου» που πραγματοποιεί για 2η δεκαετία. Η νέα εκπαιδευτική χρονιά αρχίζει στις 15 Σεπτεμβρίου 2017, στους χώρους της σχολής, στο τέλος του «Πάρκου Κουραμπά».
----------------------------------------------------------
Φωτογραφίες:
1. Ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Βουδαπέστη κ. Δ. Λέτσιος υποδέχεται στην Πρεσβεία το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών Δήμου Ιωαννιτών.
2. Το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών Δήμου Ιωαννιτών πριν την παρουσία του στο Φεστιβάλ της Βουδαπέστης .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]