Πως κινείται η παραγωγή ασφαλίστρων κάθε Σεπτέμβριο, έναν μήνα δύσκολο, για τους φορολογούμενους!

Ο πλέον κρίσιμος μήνας για τους φορολογούμενους είναι ο Σεπτέμβριος όπου μόνο για τη δεύτερη δόση φορολογίας εισοδήματος και την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ καλούνται να πληρώσουν κάτι λιγότερο από 2 δισ. ευρώ. Το ερωτηματικό βέβαια είναι για τους ασφαλιστές εάν θα μείνει «κάτι» για να ανανεώσουν οι φορολογούμενοι την όποια ασφάλιση έχουν ή να πραγματοποιήσουν νέα. Παραδοσιακά ο Σεπτέμβριος είναι ένας δύσκολος μήνας για τους φορολογούμενους φέτος όμως η κατάσταση είναι ακόμη πιο δύσκολη αφού έχουν αυξηθεί σημαντικά οι φορολογικές υποχρεώσεις.

Πάντως τον Σεπτέμβριο του 2016 η παραγωγή ασφαλίστρων σημείωσε αύξηση 21,5% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2015 (+ 40,9% στο κλάδο ζωής, +4,8% στις γενικές). Όμως τον Σεπτέμβριο του 2015 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2014 η παραγωγή ασφαλίστρων μειώθηκε κατά 6,2% με τον κλάδο ζωής να σημειώνει πτώση 18,6% ενώ στις γενικές ασφάλειες σημειώθηκε άνοδο 7,7%! Τέλος το 2014 σε σύγκριση με το 2013 ο Σεπτέμβριος δίνει μία αύξηση παραγωγής κατά 1% με την παραγωγή στον κλάδο ζωής να σημειώνει άνοδος 17,4% ενώ οι γενικές ασφάλειες πτώση 12,6%.
Το ανησυχητικό είναι ακόμη ότι αν οι αστοχίες στα έσοδα συνεχιστούν δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία πως οι δανειστές θα ζητήσουν, όπως σημειώνει το euro2day.gr (διαβάστε εδώ) διορθωτικές κινήσεις, όχι τόσο για το 2017 αλλά για το 2018. Φέτος ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα , άσχετα αν εκτιμάται από το οικονομικό επιτελείο κοντά στο 2% του ΑΕΠ, επισήμως κατά πρόγραμμα θα πρέπει να διαμορφωθεί στο 1,75% του ΑΕΠ. Το επόμενο έτος όμως θα πρέπει να κάνει άλμα στο 3,5% του ΑΕΠ και ήδη το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητήσει εμπροσθοβαρή εφαρμογή των ήδη ψηφισμένων μέτρων για το αφορολόγητο.
Με δεδομένο ότι το Ταμείο συνεχίζει να εκτιμά ότι με τα ήδη προβλεπόμενα μέτρα το 2018 το πρωτογενές αποτέλεσμα δεν θα είναι μεγαλύτερο του 2,2% του ΑΕΠ, η επικείμενη τρίτη αξιολόγηση δεν αποκλείεται να κρύβει απαιτήσεις πρόσθετων μέτρων ή ακόμα ταχύτερης εφαρμογής των ήδη ψηφισμένων (συντάξεις το 2019 και αφορολόγητο το 2020 προβλέπει η συμφωνία μέχρι νεοτέρας).
 nextdeal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]