Απίστευτο πρόστιμο επί… σχεδιαζόμενης μεταφοράς!

Ένα παράλογο πρόστιμο επέβαλε προϊστάμενος Δ.Ο.Υ., μετά από έκθεση ελέγχου υπαλλήλων της ίδιας Δ.Ο.Υ., το οποίο βασίστηκε σύμφωνα με την έκθεση, σε παράβαση  εφαρμογής των διατάξεων των ν.4308/2013( Ε.Λ.Π.), και συγκεκριμένα στην μη έκδοση στοιχείου αυτοπαράδοσης  για την μεταφορά τριών (3) κουβάδων με αλάτι συνολικής αξίας 20,00€.

Πιο αναλυτικά στο κεφάλαιο ''ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΕΛΕΓΧΟΥ'' της οικείας έκθεσης ελέγχου αναφέρεται:
« Η ελεγχόμενη εκμεταλλεύεται Ψητοπωλείο με το διακριτικό τίτλο ........ επί της οδού ..............., όπου στο χώρο εκτός του καταστήματος διαπιστώθηκε ότι στο αυτοκίνητο Ι.Χ με αριθμ.κυκλοφ ....... ιδιοκτησίας του ...........κ.  είχαν φορτωθεί τρία (3) δοχεία με αλάτι, είδη για τα οποία δεν είχε εκδοθεί Α.Λ.Π. ή άλλο επαγγελματικό στοιχείο από τον εν χρήσει Φ.Η.Μ. Ν. 1809/88 με αριθμό μητρώου, ούτε άλλα φορολογικά στοιχεία διακίνησης ή αξίας, κατά παράβαση των διατάξεων των άρθ. 13§§1&2 ν. 4308/2014 σε συνδυασμό με τις διατάξεις των άρθ. 1, 8, 12 ν. 4308/2014 (Ε.Λ.Π.). Συγκεκριμένα δεν είχαν εκδοθεί φορολογικά στοιχεία για τα κάτωθι αγαθά:
1) Τρία δοχεία με αλάτι αξίας 20,00 € κατά δήλωση του εκπροσώπου της ελεγχόμενης. Στις ανωτέρω αξίες περιλαμβάνεται Φ.Π.Α. 24%»

Ο φορολογούμενος προσέφυγε στην ΔΕΔ η οποία όπως ήταν φυσικό ακύρωσε το πρόστιμο αφού όπως αναφέρεται στην απόφασή της, η προσφεύγουσα εταιρεία δεν είχε την υποχρέωση να εκδώσει φορολογικό στοιχείο αξίας πριν από τον χρόνο έναρξης της αποστολής των επίμαχων αγαθών.

Με λίγα λόγια (όπως προκύπτει και από την ενδικοφανή προσφυγή της επιχείρησης) το πρόστιμο της μη έκδοσης στοιχείου για την μεταφορά αγαθών, επιβλήθηκε χωρίς να υπάρχει μεταφορά (το όχημα του επιχειρηματία ήταν σταθμευμένο όπως η ίδια η έκθεση ελέγχου αναφέρει) πριν ακόμα ολοκληρωθεί η φόρτωση όλων των αγαθών που προοριζόντουσαν για αυτοπαράδοση και φυσικά πριν ξεκινήσει το αυτοκίνητο το δρομολόγιο του.


Ευτυχώς για μια ακόμη φορά η Δ.Ε.Δ. δικαίωσε τον φορολογούμενο...
via:EEA

Πηγή: Taxheaven

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]