Η Τ.Ο του ΚΚΕ Ιωαννίνων /Θεσπρωτίας για τα δημοσιεύματα με αφορμή τα εγκαίνια του μουσείου και τα αποκαλυπτήρια του μνημείου για το Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας

ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Με αφορμή την εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ στο χωριό Θεοτόκο, για τα εγκαίνια του μουσείου και τα αποκαλυπτήρια  του μνημείου για το Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας, υπήρξαν διάφορα άρθρα και σχόλια από μερίδα του τοπικού τύπου.  Στο σύνολο τους μιλάνε για προσπάθεια διχασμού από την πλευρά του ΚΚΕ. Προτρέπουν να θαφτεί η ιστορική μνήμη, ή να γράφεται με ίσες αποστάσεις ανάμεσα στους θύτες και τα θύματα. Αγανακτούν γιατί το ΚΚΕ  με τέτοιες εκδηλώσεις δεν  βοηθά να ενισχυθεί  η «εθνική ενότητα» και «εθνική ομοψυχία» .
Τα σχόλια αυτά «συντονίζονται» με την πανελλαδική αντικομουνιστική προπαγάνδα, που εκτυλίσσεται αυτές τις ημέρες πανελλαδικά. Την προσπάθεια εξίσωσης του κομμουνισμού με τον φασισμό από την ΕΕ, την  αποπροσανατολιστική διαμάχη ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ, για το θέμα.
Από την πλευρά των απολογητών αυτού του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος, δεν μας κάνουν εντύπωση οι προσπάθειες να συκοφαντηθεί ο κομμουνισμός. Να θαφτούν τα επιτεύγματα και η προσφορά του σοσιαλισμού στους λαούς, να χαρακτηρίζεται η υπεράσπιση τους ως εγκληματική. Γιατί έγκλημα για τους καπιταλιστές είναι η κατάργηση της ανεργίας, η δωρεάν  υγεία- παιδεία, η πάλη κατά του ναζισμού, των ιμπεριαλιστικών πολέμων και προπαντός η κατάργηση των αφεντικών και της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
Αυτά πάλευαν πάνω στα βουνά του Γράμμου οι τιμημένο μαχητές του ΔΣΕ, απέναντι στον εθνικό στρατό, δηλαδή τον στρατό της αστικής τάξης και τους φίλους τους αμερικανούς και άγγλους. Η λογική να κρυφτούν όλα αυτά, ή η δήθεν «δημοκρατική» στάση που αναρωτιέται γιατί να μην φτιαχτεί και ένα μουσείο της άλλης πλευράς, δηλαδή των φασιστών και ναζιστών, που θα εκθέτει τον ναζισμό, τον ρατσισμό, το Άουσβιτς, μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο επικίνδυνο.
Και τότε και τώρα τα συμφέροντα και τα κέρδη των επιχειρηματιών βαφτίζονταν ως «εθνικό συμφέρον». Και τότε και τώρα οι καπιταλιστές και οι μηχανισμοί τους  παλεύουν για την απόλυτα αναγκαία για αυτούς υποταγή και τον συμβιβασμό της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Και τότε και τώρα βρίσκουν απέναντί τους σε αυτό τους κομμουνιστές, που αναδεικνύουν ότι η εκμετάλλευση και ο καπιταλισμός δεν είναι μονόδρομος. Ο λαός έχει τη δύναμη να τα ανατρέψει. Αυτό ενοχλεί και τρομάζει, ειδικά σήμερα που αναδεικνύονται όλα τα αδιέξοδα αυτού του συστήματος.
Το ΚΚΕ θα συνεχίσει την μελέτη, την προσπάθεια ανάδειξης του ηρωισμού και των στόχων των παιδιών της εργατικής τάξης και της αγροτιάς για μία άλλη κοινωνία. Καλούμε τα λαϊκά στρώματα της περιοχής να μην επιτρέψουν καμία ανοχή απέναντι στον αντικομουνισμό, το ψέμα, την απόκρυψή της αλήθειας. Να γυρίσουν την πλάτη στα κελεύσματα συμβιβασμού και υποταγής ,σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, στον καθημερινό αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]