Ολοκληρώνονται οι εργασίες για την εκδήλωση εγκαινίων του Μουσείου - Μνημείου στη Θεοτόκο Ιωαννίνων (ΦΩΤΟ)

70 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΔΣΕ

Ολοκληρώνονται οι εργασίες στο Μουσείο - Μνημείο του ΔΣΕ στο χωριό Θεοτόκο Ιωαννίνων, όπου το Σάββατο 19 Αυγούστου η ΚΕ του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση για τα εγκαίνια του.

Η εκδήλωση θα γίνει στις 11 το πρωί, όπου θα παρευρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας και θα μιλήσει ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Το νέο Μουσείο - Μνημείο στη Θεοτόκο έχει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, αλλά αποτελεί και μέρος ενός ευρύτερου πανελλαδικού δικτύου χώρων μνήμης για τη δράση του ΔΣΕ.

Αποδίδει ξεχωριστή τιμή στους χιλιάδες κατοίκους της περιοχής που συμμετείχαν και στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις τον ΔΣΕ.

Το Μουσείο - Μνημείο στήθηκε χάρη στην προσφορά του χώρου και του σπιτιού από την οικογένεια Ζούνη (Αποστόλης, Βασίλης, Νίκος, παιδιά του Χρήστου και της Ελένης Ζούνη) και την εθελοντική δουλειά δεκάδων φίλων και συντρόφων.

Για την κατασκευή του Μνημείου, τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και τη μετασκευή του σπιτιού της οικογένειας Ζούνη ώστε να λειτουργήσει ως Μουσείο, εργάστηκαν δεκάδες σύντροφοι.

Στον περίβολο του Μουσείου - Μνημείου και σε μαρμάρινες πλάκες θα αναγράφονται τα ονόματα των νεκρών μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ από τα χωριά της περιοχής. Στις πολύμηνες εργασίες για την ανέγερση του Μνημείου και τη δημιουργία Μουσείου αφιερωμένου στο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας στο χωριό Θεοτόκος Κόνιτσας συμμετείχαν από την Κομματική Οργάνωση Δυτικής Μακεδονίας με προσωπική εργασία δεκάδες μέλη του Κόμματος και οπαδοί. Η όλη προσπάθεια λειτούργησε διαπαιδαγωγητικά τόσο στους ίδιους όσο και στην υπόλοιπη Κομματική Οργάνωση, με αποτέλεσμα να εκφραστεί και από άλλους συντρόφους και οπαδούς προθυμία να συμβάλουν στην κατασκευή του. Έχει δημιουργηθεί επίσης ανάλογο κλίμα στις τάξεις της Κομματικής Οργάνωσης Δυτικής Μακεδονίας για τη μαζική συμμετοχή στην εκδήλωση των εγκαινίων, ώστε να γνωρίσουν από κοντά μια σημαντική περιοχή όπου έδρασε ο Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας και να δουν συνολικά το έργο.
 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]