Δήμος Ζίτσας:Ανάπλαση οικισμού Ελεούσας !

Τις μελέτες δύο σημαντικών έργων που θα αναβαθμίσουν και θα εξασφαλίσουν στους πολίτες ποιοτικότερες συνθήκες ζωής ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Ζίτσας, μεταξύ άλλων, στη διάρκεια της συνεδρίασης που πραγματοποίησε το βράδυ της Δευτέρας (31/07/2017).

Πρόκειται για τη μελέτη με τίτλο «Ανάπλαση Οικισμού Ελεούσας από Ο.Τ.142 έως Ε.Ο. Ιωαννίνων-Ηγουμενίτσας», που αφορά παρεμβάσεις επί της οδού που διέρχεται από την πλατεία του Δημαρχείου στην Ελεούσα έως τον κόμβο στη Φανερωμένη, καθώς και για τη μελέτη με τίτλο «Περιβαλλοντική Μελέτη (ΠΠΔ) για τη δημιουργία «Πράσινου Σημείου» (Green Point) για τη διαχείριση απορριμμάτων στο Δήμο Ζίτσας». Να σημειωθεί, πως ο Δήμος Ζίτσας είναι από τους πρώτους Δήμους στην Ήπειρο που με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίνει τη μελέτη για το «Πράσινο Σημείο» προωθώντας έτσι την υλοποίηση βασικών δομών για τη διαχείριση των αποβλήτων. «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΕΛΕΟΥΣΑΣ ΑΠΟ Ο.Τ.142 ΕΩΣ Ε.Ο. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ»Η μελέτη με τίτλο «Ανάπλαση Οικισμού Ελεούσας από Ο.Τ.142 έως Ε.Ο. Ιωαννίνων-Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού 1.187.701,00 ευρώ αφορά παρεμβάσεις στην περιοχή  από την συμβολή των οδών  Λεωφόρου Ελευθερίας, Λεωφόρου Πασσαρώνος, Λεωφόρου Δημοκρατίας και Αγίου Γεωργίου εντός του Ρ.Σ. Ελεούσας έως τον κόμβο «Φανερωμένης» επί της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας. Οι παρεμβάσεις σύμφωνα με τη μελέτη, περιλαμβάνουν:

κατασκευή Κυκλικού Κόμβου Κίνησης οχημάτων εντός του Ρ.Σ. οικισμού Ελεούσας, στη συμβολή της Λεωφόρου Ελευθερίας, Λεωφόρου Πασσαρώνος, Λεωφόρου Δημοκρατίας και Αγίου Γεωργίου με στόχο την βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών και της ασφάλειας της οδικής κυκλοφορίας καθώς και την διαμόρφωση συνθηκών ασφάλειας της μετακίνησης των πεζών.
Κατασκευή πεζοδρομίων εκατέρωθεν του δρόμου, διπλής κατεύθυνσης καθαρού πλάτους εννέα(9) περίπου μέτρων,  βάσει προδιαγραφών ΑΜΕΑ, προμήθεια και εγκατάσταση αστικού εξοπλισμού όπως καθιστικά και καλάθια απορριμμάτων,
διαμόρφωση διαβάσεων πεζών,
πρόβλεψη κατάλληλων θέσεων τοποθέτησης κάδων απορριμμάτων,
κατασκευή αγωγού αποχέτευσης όμβριων υδάτων με την εγκατάσταση επαρκών εσχαρών υδροσυλλογής,
κατασκευή τοίχων αντιστήριξης στις θέσεις όπου απαιτείται,
εγκατάσταση καλλωπιστικού πρασίνου κ.α..
 «Οι πολίτες έχουν δικαίωμα σε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και εμείς από την πλευρά μας θα πρέπει να παλεύουμε γι’ αυτό. Με την έγκριση της εν λόγω μελέτης  τίθενται οι βάσεις για την υλοποίηση ενός σημαντικού οδικού έργου στη Δ.Κ. Ελεούσας που σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση των έργων ανάπλασης της πλατείας στο Δημαρχείο αφενός αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και αφετέρου συμβάλουν στην καλύτερη και ασφαλέστερη διαχείριση της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών», αναφέρει ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]