Ανασχηματισμός ακόμα και τον Αύγουστο – Ο Τσίπρας θέλει να προλάβει τη ΔΕΘ

Ενώπιον σημαντικών αποφάσεων για τη δομή και λειτουργία του κυβερνητικού σχήματος βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας, με στόχο οι όποιες αρρυθμίες να περάσουν στο παρελθόν και να αλλάξει η εικόνα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται τα Νέα, ο πρωθυπουργός δέχεται ορυμαγδό εισηγήσεων για ανασχηματισμό του Υπουργικού Συμβουλίου, ακόμη και μέσα στον Αύγουστο, προκειμένου να προλάβει τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, τόσο ο υπουργός Οικονομικών όσο και άλλα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη έχουν κατά καιρούς διατυπώσει παράπονα για τον συντονισμό της κυβέρνησης ή για συγκεκριμένους συναδέλφους τους.

Ενώ προηγούμενα σενάρια ήθελαν τον κ. Τσακαλώτο να μένει εκτός κυβέρνησης, στενοί συνεργάτες του λένε πλέον πως ο ίδιος επιθυμεί την παραμονή του στο Υπουργείο Οικονομικών. Το θέμα άπτεται και εσωκομματικών ισορροπιών καθώς ο κ. Τσακαλώτος παραμένει άτυπος επικεφαλής της «Ομάδα 53+».

Όσο για τον Νίκο Παππά η αναβάθμιση του θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιη.

Φυσικά παραμένει το σενάριο που θέλει τον κ. Τσίπρα να προχωρήσει σε ριζικό ανασχηματισμό προκειμένου να βελτιώσει την εικόνα της κυβέρνησης, ωστόσο μια τέτοια προσέγγιση εκτιμάται οτι θα προκαλούσε νέους πονοκεφάλους στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως εκτιμούν καλά ενημερωμένες πηγές, οι όποιες αποφάσεις του πρωθυπουργού αναμένονται αμέσως μετά τη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου.
 rizopoulospost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]