Φλέγεται η Κεφαλονιά .


Φωτογραφία: Ιωάννα Κοντογιάννη

Συνεχής ενημέρωση εδώ  και εδώ
Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 8.30 μ.μ. μεταξύ Βλαχάτων και Σιματώτων στους πρόποδες του Αίνου,στην Κεφαλονιά.
Σχεδόν όλοι οι κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους στον Λουρδά και οι τουρίστες τα καταλύματά τους,ενώ  υπάρχουν λεωφορεία στα Βλαχάτα, για  να παραλάβουν όσους κατοίκους επιθυμούν να τους μεταφέρουν στο Αργοστόλι.  
Οπως μεταδίδει το inkefalonia.gr αναμένονται  ενισχύσεις απο την Πελοπόννησο,ενώ    σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγή Δρακουλόγκωνα,που  βρίσκεται στο μέτωπο των πυρκαγιών  και εκκενώνονται σπίτια στα Σιμωτάτα. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει υπεράνθρωπες προσπάθειες και ευτυχώς δεν υπάρχει σπίτι που να έχει καεί. Στη 1 π.μ. θα ξεκινήσει καράβι από την Κυλλήνη, με προορισμό την Κεφαλονια, το οποίο θα φτάσει  κατά τις 2.30 π.μ., φέρνοντας ενισχύσεις σε πυροσβέστες και πυροσβεστικά οχήματα"
Φωτογραφίες : Σπύρος Σακαλής//kefaloniapress.gr
Δυο ώρες μετά την εμφάνιση της φωτιάς στις πλαγιές του Αίνου ανάμεσα Σιμωτάτα – Βλαχάτα, τίποτε δεν μπορεί να σταματήσει τη πύρινη λαίλαπα,όπως μεταδίδει το Kefaloniapress.gr.
 Εστίες φωτιάς  έχουν εκδηλωθεί  σε Καραβάδο και Τραπεζάκι, αλλά ευτυχώς γρήγορα κατασβέστηκαν  Στο μέτωπο των Πυρκαγιών βρίσκεται ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος, και όλη η δύναμη της Πυροσβεστικής Κεφαλονιάς.
Στο νησί καταφθάνουν σύμφωνα με το kefaloniapress.gr,πυροσβεστικά  οχήματα προς βοήθεια απο Κυλλήνη με ειδικό δρομολόγιο.
Φωτογραφία Μαρία Κουρκουμέλη  .inkefalonia.gr

Φωτογραφίες : Σπύρος Σακαλής//kefalonianews.gr

με πληροφορίες απο το inkefalonia.gr
και inkefaloniapress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]