Ιωάννινα:Κατασχέθηκε απο Ρομά....Τον έσωσε η Εισαγγελέας Ιωαννίνων.

Κατασχέθηκε απο Ρομά. Τον έσωσε η Εισαγγελέας Ιωαννίνων.

"Η Εισαγγελέας Ιωαννίνων κυρία Σωτηρίου επικοινώνησε με την πρόεδρο του Συλλόγου  Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων,κ. Μπέτση Θεοδώρα και ζήτησε την συνεργασία της για περιστατικό κακοποίησης.
Συγκεκριμένα όπως περιγράφουν σε σχετική τους ανάρτηση στα social media ,οι εθελοντές της Animal Action Ioannina ,η Εισαγγελέας Ιωαννίνων είπε στην κ.Μπέτση :
"Κυρία Μπέτση επισκέφτηκα την περιοχή και είδα έναν σκύλο αλυσοδεμένο, στον ήλιο, χωρίς τροφή και νερό. Τον πλησίασα και τότε μισοζαλισμένος απο τη ζέστη όπως ήταν, με κοίταξε στα μάτια σαν να μου έλεγε ""βοήθησε με"".
Δεν του αξίζει τέτοια ζωή, θέλω να του προσφέρω με τη συνεργασία σας, καλύτερη!"
Εμείς που γνωρίζουμε απο σκύλους, αυτό της είπε, "βοήθησε με"!
Η κα Μπέτση την ενημέρωσε πως γνωρίζει το περιστατικό γιατί και η ίδια έκανε καταγγελία για τον ίδιο σκύλο. Τότε ενώπιον της αστυνομίας ο ιδιοκτήτης μας είχε δηλώσει πως ο σκύλος ήταν δεμένος εκεί για λίγες μέρες μέχρι να ολοκληρωθεί η περίφραξη στο χωράφι όπου θα μεταφέρονταν.
Ο σύλλογος έκανε δύο ελέγχους μετά την καταγγελία και διαπίστωσε πως ο σκύλος όντως μεταφέρθηκε σε χωράφι και ζούσε ελεύθερος.
Οι Ρομά όμως δεν τον άφησαν για πολύ εκεί, και τον ξανά γύρισαν πίσω στο ίδιο σημείο σε δημόσιο δρόμο, αλυσοδεμένο, στον ήλιο.
Απο σημερινές μαρτυρίες κατοίκων, ο σκύλος έφυγε απο εκεί μόνο για λίγο καιρό, και παρέμενε δεμένος στο ίδιο σημείο που τον είδαμε  απο κουτάβι μέχρι και σήμερα.
Ο σκύλος κατασχέθηκε με εισαγγελική εντολή και ο ιδιοκτήτης θα αντιμετωπίσει κατηγορίες κακοποίησης.
Ο Sizar ελευθερώθηκε επισκέφτηκε κτηνίατρο και βρίσκεται σε φιλοξενία μέχρι την Τρίτη που τα παιδιά θα φύγουν διακοπές. Μετά η επόμενη κίνηση είναι να μεταφερθεί σε πανσιόν καθώς δεν υπάρχει πλέον άλλος διαθέσιμος χώρος φιλοξενίας.
Είναι 3 ετών περίπου, τρελάθηκε με τα χάδια και τις αγκαλιές που του δώσαμε (δεν ήξερε καν τι σημαίνουν αυτά) και συμπεριφέρεται σαν κουτάβι. Τον αφήσαμε ελεύθερο να τρέξει και δεν το έκανε. Έκανε μία μικρή βόλτα, και μετά κάθησε ακίνητος κάτω απο το δέντρο, όπως έχει μάθει να ζεί 3 χρόνια τώρα, σε απόσταση όσο ήταν και η αλυσίδα του.
Προσπαθήστε μαζί μας να καταφέρουμε να βρεί την νέα του οικογένεια που θα του δώσει την αγάπη και τη ζωή που του αξίζει. 
Προωθήστε την αγγελία του να καταφέρουμε να μη χρειαστεί να μπεί σε κλουβί. Φτάνει όσα έζησε!"
Animal Action Ioannina

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]