Πότε ξεκινά η λοταρία για τις συναλλαγές με πλαστικό χρήμα – Από 1.000 ευρώ για κάθε τυχερό

Μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου αναμένεται η έκδοση της υπουργικής απόφασης με την οποία θα ανοίγει ο δρόμος για την έναρξη των κληρώσεων χρηματικών ποσών από το υπουργείο Οικονομικών με βάση τις συναλλαγές των φορολογούμενων με πλαστικό χρήμα.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτές τις μέρες στο υπουργείο Οικονομικών οριστικοποιούνται οι τελευταίες λεπτομέρειες για την έκδοση της υπουργικής απόφασης με την οποία θα καθορίζεται το πλαίσιο και η διαδικασία διενέργειας της λοταρίας.
Το βασικό σενάριο που επεξεργάζεται το επιτελείο της υφυπουργού Οικονομικών, Κατερίνας Παπανάτσιου, προβλέπει τη διανομή ενός ποσού γύρω στο ένα εκατομμύριο ευρώ το μήνα στους φορολογούμενους με τη μορφή των κληρώσεων που θα διενεργούνται με βάση την αξία των συναλλαγών τους με πλαστικό χρήμα και τους λαχνούς που θα αναλογούν σ' αυτήν. Αυτό σημαίνει ότι κατά μέσο όρο θα κληρώνονται 1.000 τυχεροί το μήνα οι οποίοι θα κερδίζουν ποσό 1.000 ευρώ ο καθένας.
Σημειώνεται ότι η λοταρία, ως μέτρο, εκτιμάται ότι θα συμβάλει σημαντικά στην προσπάθεια του υπουργείου Οικονομικών για την περιστολή της φοροδιαφυγής, αφού κάθε φορολογούμενος θα έχει κίνητρο να χρησιμοποιεί την κάρτα του στις συναλλαγές. Το ύψος του ποσού των συναλλαγών του κάθε φορολογούμενου με κάρτες, θα αναλογεί σε έναν συγκεκριμένο αριθμό λαχνών που θα μπαίνει στην κλήρωση του υπουργείου Οικονομικών σε μηνιαία βάση. Το υπουργείο Οικονομικών θα συγκεντρώνει τα στοιχεία αυτά από τις τράπεζες. Έτσι για κάθε ΑΦΜ θα αντιστοιχεί ένας αριθμός λαχνών.★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]