ESM: Εγκρίθηκε η εκταμίευση της δόσης των 8,5 δισ. ευρώ

Το "πράσινο φως" για την εκταμίευση της δόσης των 8,5 δισ. ευρώ έδωσε το διοικητικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η εκταμίευση θα γίνει σε δύο δόσεις. Τα πρώτα 7,7 δισ. ευρώ θα εκταμιευθούν τη Δευτέρα και από αυτά τα 6,9 δισ. ευρώ θα διατεθούν για την εξόφληση χρέους και 800 εκατομμύρια ευρώ για την εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου.

Τα υπόλοιπα 800 εκατ. ευρώ θα απελευθερωθούν το προσεχές διάστημα, ίσως και μετά την 1η Σεπτεμβρίου, ανάλογα με την πρόοδο του ελληνικού δημοσίου στη διαδικασία αποπληρωμής οφειλών προς τον ιδιωτικό τομέα και μετά από σχετικά απόφαση του δ.σ. του ESM.

"Η σημερινή απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ESM δείχνει ότι η Ελλάδα ολοκλήρωσε τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνταν σε αυτό το στάδιο. Η κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός δικαιούνται αναγνώριση για το ότι έκαναν πολύ δρόμο για την επιστροφή στη δημοσιονομική σταθερότητα και την οικονομική ανάπτυξη. Η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει σε αυτό το δρόμο για να ξαναχτίσει μια ανταγωνιστική οικονομία και να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών", δήλωσε ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινκ.
EEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]