Β. Κικίλιας: Χάσαμε τρία χρόνια από την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Χάσαμε τρία χρόνια από την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, που υπογράμμισε πως θα ήταν θετικό για τη χώρα να βγούμε στις αγορές.
Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, η κυβέρνηση επέβαλε τεράστιες θυσίες και δύο μνημόνια. Οι φόροι και τα αυξημένα εκκαθαριστικά που πληρώνουν τώρα οι πολίτες, είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Όπως είπε, αν δεν είχε ανακοπεί η πορεία που είχε χαράξει η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά τώρα θα δανειζόμαστε με χαμηλότερο επιτόκιο, προσθέτοντας πως αν δεν είχε καθυστερήσει η αξιολόγηση και αν είχαμε ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης θα βγαίναμε στις αγορές με καλύτερους όρους.
«Ήμασταν στον πρώτο όροφο, η κυβέρνηση μας έριξε στο υπόγειο και τώρα επιχειρεί να μας ανεβάσει στο ισόγειο», είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφορικά με την έξοδο στις αγορές τόνισε πως θα πρέπει να αποτελέσει βήμα μίας δομημένης στρατηγικής και όχι ευκαιριακή κίνηση για λόγους επικοινωνιακούς.
Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με την ανεύθυνη και δημαγωγική στάση του έφερε την χώρα πίσω. «Η ΝΔ δεν θα επιδοθεί σε καταστροφικό παιχνίδι όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο κ. Κικίλιας και πρόσθεσε ότι «μιλούσαν για στημένη έξοδο στις αγορές, για κόστος που θα πλήρωναν οι Έλληνες πολίτες και πολλά άλλα. Τα γραπτά μένουν».
Παράλληλα, σε ό,τι αφορά το θέμα των «επιθέσεων κυβερνητικών στελεχών κατά της δικαιοσύνης», λέγοντας ότι «βάλλουν κατά της δικαιοσύνης και των Ελλήνων δικαστών, στοχεύοντας στην υποβάθμισή της. Η Δικαιοσύνη δεν είναι θεσμικό εμπόδιο, αλλά το καταφύγιο των αδυνάτων και ο θεματοφύλακας του Συντάγματος. Καλούμε τους πολίτες και τα κόμματα να αντισταθούν σε όσους επιχειρούν την υποβάθμιση της Δικαιοσύνης». Η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα τους επιτρέψει «να διασαλέψουν την δημοκρατική τάξη και την ευρωπαική προοπτική της πατρίδας μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

ΝΔ: Από αύριο οι πολίτες ξανά αντιμέτωποι με μειωμένες συντάξεις και χαμηλούς μισθούς
Για ανίκανη κυβέρνηση έκανε λόγο η ΝΔ σχολιάζοντας την έξοδο της χώρας στις αγορές. Συγκεκριμένα, σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου της ΝΔ σημειώνει τα παρακάτω:
«Η χώρα, μετά από 3 χρόνια, βγήκε και πάλι στις αγορές.
Άντλησε συνολικά 3 δισ. ευρώ, όσα και τον Απρίλιο του 2014. Μόνο που τότε όλο το ποσό αφορούσε νέα έκδοση, ενώ σήμερα “νέο χρήμα” είναι περίπου το μισό.
Το επιτόκιο της έκδοσης είναι υψηλότερο από αυτό που δικαιολογεί το διεθνές οικονομικό περιβάλλον και το σημερινό κόστος δανεισμού άλλων ευρωπαϊκών χωρών που ήταν σε Μνημόνια, το οποίο και είναι πολύ χαμηλότερο.
Αν υπήρχε θετική αξιολόγηση από τους θεσμούς για τη βιωσιμότητα του χρέους και η χώρα είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, οι όροι θα ήταν καλύτεροι.
Δυστυχώς, όλα αυτά δεν έχουν γίνει, με αποκλειστική ευθύνη της ανίκανης Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.
Μια Κυβέρνηση που έχει επιβάλει τεράστιες θυσίες στον ελληνικό λαό, με νέα μέτρα λιτότητας ύψους 14,5 δισ. ευρώ, για να προσπαθήσουμε να γυρίσουμε εκεί που ήμασταν το 2014.
Και από αύριο, οι πολίτες θα βρεθούν, και πάλι, αντιμέτωποι με τα αυξημένα εκκαθαριστικά, τις μειωμένες συντάξεις και τους χαμηλότερους μισθούς.
Και αυτό, δυστυχώς, δεν θα είναι ούτε αυταπάτη, ούτε ψέμα, ούτε μεγάλο σφάλμα.
Θα είναι η σκληρή πραγματικότητα!
Η πραγματικότητα που δημιούργησε ο κ. Τσίπρας και η παρέα του».
★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]