[Ελλάδα]Παράνομη ναύλωση και σύλληψη Πλοιάρχου Ι/Φ σκάφους στη Ζάκυνθο

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες εχθές, η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., ότι το Ι/Φ σκάφος “BRAVO” σημαίας Ολλανδίας, βρισκόταν σε δυσχερή θέση, καθώς κατόπιν καταγγελίας ενός εκ των τεσσάρων (04) επιβαινόντων, ο Κυβερνήτης βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης, ενώ το σκάφος έπλεε στη θαλάσσια περιοχή, εντός του λιμένα Ζακύνθου.
Άμεσα στο σημείο, μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ με τη συνδρομή περιπολικού σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. το “BRAVO”  κατέπλευσε με ασφάλεια στον οικείο λιμένα, χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός.
Ο 58χρονος αλλοδαπός Κυβερνήτης του Ι/Φ, συνελήφθη από στελέχη του Λιμεναρχείου Ζακύνθου, για διακυβέρνηση σκάφους υπό την επήρεια μέθης, καθώς μετά από αλκοολομέτρηση διαπιστώθηκε ότι το ποσοστό του αλκοόλ στον οργανισμό του, ήταν άνω του επιτρεπόμενου.
Επιπλέον, κατά τον έλεγχο των ναυτιλιακών εγγράφων του σκάφους, προέκυψε ότι το εν λόγω Ι/Φ τελούσε υπό καθεστώς παράνομης ναύλωσης κατά παράβαση του Ν.4256/2014.
Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι οι τρεις (03) επιβάτες είχαν καταβάλει, μέσω διαδικτύου καθώς και προσωπικά στον Πλοίαρχο, το χρηματικό ποσό των τριακοσίων πενήντα ευρώ (350,00€) έκαστος, έχοντας συνάψει και σχετικό συμφωνητικό για τη χρονική περίοδο από 15/07/2017 έως την 22/07/2017 με λιμένα επιβίβασης την Πάτρα, χωρίς να υφίσταται η απαιτούμενη εκ του Νόμου άδεια.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής ποινικών και διοικητικών κυρώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]