Έρχεται διαγραφή χρεών προς Εφορία για νοσηλεία ανασφάλιστων

Νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα διαγράφονται βεβαιωμένες οφειλές στις Εφορίες για νοσηλεία ανασφάλιστων πολιτών, προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο".

Τα χρέη αυτά ανέρχονται σε 28 εκατομμύρια ευρώ, με τον κ. Ξανθό να αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Στο παρελθόν λοιπόν υπήρξαν περιπτώσεις όπου επειδή ακριβώς ήταν επείγον ο χαρακτήρας του νοσήματος, υπήρχε νοσηλεία από το δημόσιο σύστημα υγείας, όμως με την υποχρέωση του ανασφάλιστου να υπογράψει δήλωση αποδοχής χρέους και να μεταφερθεί αυτό το χρέος στη ΔΟΥ. Σήμερα λοιπόν έχουν συσσωρευτεί 28 εκατομμύρια ευρώ χρέη ανασφάλιστων".

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ακόμη στην ίδια συνέντευξη ότι επιπλέον 150.000.000 ευρώ «πάγωσαν» με ενέργειες της κυβέρνησης και δεν μεταφέρθηκαν στις ΔΟΥ.

"Επίσης να πω ότι είχαν καταγραφεί οφειλές στα νοσοκομεία πολλαπλάσιου ύψους, τις οποίες εμείς παγώσαμε και δεν δώσαμε...Με εντολή δική μας δεν προχώρησαν να βεβαιωθούν την τελευταία διετία....Μπορεί να είναι και πάνω από 150 εκατομμύρια.  Είναι πολύ μεγάλο ποσό. Αυτό λοιπόν είναι μια τεράστια ανακούφιση", είπε ο κ. Ξανθός.
EEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]