Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών για την ένστολη διαμαρτυρία στα Ιωάννινα

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ


  Την Παρασκευή 14 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η παράσταση διαμαρτυρίας της Ένωσης μας, στην Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Ηπείρου, όπως είχε αποφασιστεί από την πλειοψηφία των συναδέλφων στη Γενική Συνέλευση. Στην ένστολη διαμαρτυρία συμμετείχαν πυροσβέστες από την περιφέρεια, ενώ υπήρξε και παρουσία αξιωματικών και 5ετών συναδέλφων. Τη στήριξη και τη συμπαράσταση στον αγώνα μας, εξέφρασαν με τη συμμετοχή τους εκπρόσωποι του Νομαρχιακού Τμήματος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ιωαννίνων, τα Εργατικά Κέντρα Ιωαννίνων και Άρτας, οι Ενώσεις των αστυνομικών και των στρατιωτικών.

  Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών προσπάθησε με όλες τις δυνάμεις της να συμβάλλει στην επιτυχία της κινητοποίησης. Συμμετείχε στη διαμαρτυρία με το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης, με το σύνολο των αιτημάτων και των διεκδικήσεων μας. Το ψήφισμα κοινοποιήθηκε προς όλους τους παρευρισκόμενους και κατατέθηκε στον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου, προκειμένου να παρατεθεί στην Πολιτική και Φυσική μας Ηγεσία.

  Με τη διαμαρτυρία μας αναδείχτηκαν τα σοβαρά προβλήματα των πυροσβεστών και των υπηρεσιών της περιφέρειας, σε συνάρτηση με την γενικότερη υποβάθμιση στο Πυροσβεστικό Σώμα και στην πυρασφάλεια της χώρας. Οι μεγάλες ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό, στον εξοπλισμό, στα οχήματα, στα μέσα, στις υποδομές και η άρνηση και αυτής της κυβέρνησης να μονιμοποιήσει τους 5ετούς θητείας και τους εποχικούς συμβασιούχους συνάδελφους. Οι συνθήκες εργασίας, οι τραυματισμοί των πυροσβεστών και η πολύωρη, πρόσθετη και απλήρωτη υπηρεσία μας με σωρεία επιφυλακών. Η αποδυνάμωση των υπηρεσιών από τις ενισχύσεις σε Ζάκυνθο, Αιτωλοακαρνανία και Πελοπόννησο, καθώς και οι πρόσθετες οικονομικές επιβαρύνσεις των συναδέλφων που ενισχύουν άλλες περιφέρειες, για αρκετές ημέρες και καλύπτουν οι ίδιοι το κόστος της διατροφής τους. Το νέο σύστημα μεταθέσεων και μετακινήσεων της κυβέρνησης που μας ξεσπιτώνει. Η προώθηση κατάργησης πυροσβεστικών υπηρεσιών σε όλη τη χώρα και στην περιοχή μας.

  Το προεδρείο του σωματείου κοινοποίησε ένα διαφορετικό ψήφισμα διαμαρτυρίας από αυτό που είχε αποφασιστεί στη Γενική Συνέλευση, αναγράφοντας ότι εγκρίνεται από όλα τα μέλη του Δ.Σ. του σωματείου.
  Η Ε.Α.Κ.Π. είναι κάθετα αντίθετη και ποτέ δεν ενημερώθηκε για το συγκεκριμένο ψήφισμα, που δεν περιλαμβάνει το σύνολο των προβλημάτων και των εργασιακών - οικονομικών αιτημάτων μας, όπως έχουν αποτυπωθεί στο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης. Στο ψήφισμα του προεδρείου, καμία αναφορά δεν γίνεται για κάλεσμα στην Ομοσπονδία και στα σωματεία των πυροσβεστών για πραγματοποίηση κινητοποιήσεων στη Βουλή και το Υπουργείο με το πλαίσιο των διεκδικήσεων, μέσα στο καλοκαίρι. Πουθενά δεν αναφέρονται οι μεγάλες ευθύνες όλων των αντιλαϊκών κυβερνήσεων για την υποχρηματοδότηση και την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα το Πυροσβεστικό Σώμα.
   Επίσης, καμία αναφορά δεν γίνεται ούτε για σύσταση νέου αξιοκρατικού Κανονισμού Μεταθέσεων, με βασική προϋπόθεση τη μονιμοποίηση των πενταετών και εποχικών συναδέλφων, τις απαιτούμενες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να μη ξεσπιτώνεται ποτέ κανένας συνάδελφος. Πουθενά δεν φαίνεται η απαίτηση της πλειοψηφίας των συναδέλφων στη Γενική Συνέλευση, για να πάρει πίσω το προεδρείο και η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας τις προτάσεις που έχουν καταθέσει και που είναι παραπλήσιες με τα μέτρα των αντιλαϊκών κυβερνήσεων, αφού περιλαμβάνουν και αυτές ξεσπίτωμα πυροσβεστών με μεταθέσεις και μετακινήσεις και μετατρέπουν τα επικουρικά ασφαλιστικά μας ταμεία σε επαγγελματικά με στόχο να οδηγήσουν τα χρήματά μας στο τζογάρισμα των ασφαλιστικών, των χρηματοοικονομικών εταιριών και των τραπεζών.

  Κατά τη διάρκεια της παράστασης διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Διοικητή πυροσβεστικών υπηρεσιών Ηπείρου, όπου και αναφέρθηκαν τα προβλήματα των συναδέλφων και των υπηρεσιών μας και ζητήθηκε να δοθούν λύσεις σε σοβαρά τρέχοντα ζητήματα. Άμεσα να γυρίσουν πίσω οι συνάδελφοι που ενισχύουν άλλες περιφέρειες. Τονίσαμε την κάθετη αντίθεση μας στις μεταθέσεις - μετακινήσεις που μας ξεσπιτώνουν και ότι θα είμαστε απέναντι και σε μετακινήσεις που θα γίνονται παρά τη θέληση των συναδέλφων, με ευθύνη της περιφερειακής Διοίκησης. Ζητήσαμε από τον κύριο περιφερειάρχη να πάρει θέση υπέρ των προβλημάτων των πυροσβεστών, να σταματήσει η απαξίωση της πολιτείας απέναντί τους, που αποτελεί και απαξίωση απέναντι στο λαό.

  Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, όπου αναφέρθηκαν και συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πυροσβεστικό Σώμα και το δίκτυο πυροπροστασίας της περιοχής. Εκφράζουμε όμως τον προβληματισμό μας για ποιο λόγο δεν κατέστη δυνατόν να συναντηθεί το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου πυροσβεστών Ηπείρου με τον αιρετό περιφερειάρχη, προκειμένου να συζητηθούν σε πιο εκτενή βάση τα προβλήματα και οι διεκδικήσεις των πυροσβεστών της περιφέρειας και οι κίνδυνοι από τις ελλείψεις στην πυροπροστασία της περιοχής και στην ασφάλεια του λαού της Ηπείρου.  

  Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών συνεχίζει την προσπάθεια για να οργανώσει τον αγώνα μας, προκειμένου να δοθεί αγωνιστική απάντηση στην πολιτική και της σημερινής κυβέρνησης που δεν μας επιτρέπει να κάνουμε με ασφάλεια και με πλήρη επάρκεια τη δουλειά μας.

  Συνεχίζουμε την προσπάθεια για την πραγματοποίηση κινητοποιήσεων σε κεντρικό επίπεδο στη Βουλή και στο Υπουργείο.

  ΚΑΛΟΥΜΕ τους συναδέλφους πυροσβέστες μόνιμους, 5ετείς και συμβασιούχους που υπηρετούν στην Ήπειρο, να δώσουν μαζικά το παρόν. Μόνο με τον αγώνα θα λυθούν τα προβλήματα μας.


  Συνεχίζουμε παράλληλα και τον κοινό αγώνα μας, με συνδικαλιστικούς φορείς του εργατικού - λαϊκού κινήματος, για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών που υλοποιούν οι κυβερνήσεις, η Ευρωπαϊκή Ένωση, το Δ.Ν.Τ και η Ε.Κ.Τ. που ευθύνονται για τη δύσκολη κατάσταση και τη δική μας και ολόκληρου του λαού.

Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η   Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η   Κ Ι Ν Η Σ Η   Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω Ν

Δείτε στην ιστοσελίδα της Ε.Α.Κ.Π. βίντεο και σχετικό υλικό
από την παράσταση διαμαρτυρίας


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]