Σαρωτικοι έλεγχοι από τους «ΡΑΜΠΟ»- Στο στόχαστρο όλων των ειδών οι επιχειρήσεις και σε ξενοδοχεία!

Νέα «λουκέτα» για μη έκδοση αποδείξεων επιβλήθηκαν σε μπαρ και εστιατόρια από τους ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.
Μιλάμε για σαρωτικούς ελέγχους σε τουριστικές περιοχές και της Κρήτης, τις οποίες πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες κλιμάκιο της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών.

Το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιεί επιχείρηση-αστραπή στη διάρκεια της τουριστικής σεζόν και έχει ξεκινήσει σαρωτικούς ελέγχους με 1.400 ελεγκτές στις δημοφιλείς τουριστικές περιοχές της χώρας, οι οποίοι στις περισσότερες περιπτώσεις μεταμφιεσμένοι σε τουρίστες, αναζητούν αποδείξεις που δεν εκδόθηκαν ή άλλες φορολογικές απάτες.

Την ίδια ώρα έχουν ξεκινήσει έλεγχοι   από την  Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και σε ξενοδοχεία προκειμένου να διαπιστωθεί αν δηλώνουν τους τζίρους που πραγματοποιούν την καλοκαιρινή περίοδο και καταβάλλουν κανονικά τον ΦΠΑ που αναλογεί σ αυτούς.

Το σχέδιο προβλέπει διασταύρωση στοιχείων από όλα τα μέσα που έχει στη διάθεση της η Αρχή και επιτόπιους ελέγχους σε ένα δείγμα 2.500 ξενοδοχειακών μονάδων σε όλη τη χώρα – πλην της Μυτιλήνης και της Κω που επλήγησαν από τους σεισμούς – από το σύνολο των 25.000 μονάδων που περιλαμβάνεται στον κατάλογο των αρμοδίων υπηρεσιών.

Πρόστιμα σε επιχειρήσεις

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία ύστερα από τους ελέγχους της ΑΑΔΕ επιβλήθηκαν οι ακόλουθες ποινές που προβλέπει η νομοθεσία:

* Λουκέτο 96 ωρών για υποτροπή σε ότι αφορά τη μη έκδοση αποδείξεων σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας καφέ στην οδό Εγαντίας στη Θεσσαλονίκη

* Λουκέτο 96 ωρών σε κατάστημα στο Ρέθυμνο Κρήτης

* Λουκέτο 48 ωρών στις ακόλουθες περιπτώσεις:

- Σε Beach Bar Restaurant στην παραλία Φτελιά στη Μύκονο.

- Σε κατάστημά ειδών δώρων και κοσμημάτων την Σαντορίνη

- Σε ιστορικό Café - Restaurant στην παλιά πόλη της Ρόδου στο οποίο βρέθηκε ότι η ταμειακή μηχανή ήταν στο όνομα δικηγόρου. Η μηχανή κατασχέθηκε για περαιτέρω έρευνα.

- Σε Beach Bar στο Αγκίστρι γιατί δεν είχε κόψει 70 αποδείξεις

- Σε Beach Bar στην Αίγινα γιατί δεν είχε κόψει 75 αποδείξεις

- Σε αναψυκτήριο στη Σπιναλόγκα για 23 αποδείξεις.

- Σε μπαρ στη Χερσόνησο Κρήτης για μη έκδοση 28 αποδείξεων

- Σε κατάστημα καφέ γνωστής αλυσίδας για μη έκδοση 74 αποδείξεων όπως και σε άλλο κατάστημα της ίδια αλυσίδας στη Λάρισα για μη έκδοση 80 αποδείξεων από delivery.

- Σε μπαρ στο λιμάνι της Υδρας

- Σε 2 καταστήματα της ίδιας επιχείρησης στην Καλαμαριά όπου εντοπίστηκε όχι μόνο η μη έκδοση 15 αποδείξεων αλλά και χύμα τσίπουρο και ούζο χωρίς παραστατικά.
 creteplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]